EGE MECLİSİ - Türkiye’nin ilk kadın elektronik tamircisi Adile Karaman Uşak’ta da bir ilke imza atmak için kolları sıvadı.

Üyesi olduğu Elektronik Teknisyenleri Esnaf Odası Başkanlığına aday olan Kahraman seçilirse Uşak’ın ilk kadın oda başkanı olacak.

 

Elektronik öğretmenliği bölümü mezunu olan Kahraman 26 yıldır elektronik sektöründe hizmet veriyor. İş hayatına televizyon tamirciliğiyle başlayan Kahraman sonrasında telefon tamiri, santral, sanayi elektroniği tamiri ve imalatı, merkezi uydu sistemlerinde çalıştıktan sonra 5 yıldır kendi dükkanında bilgisayar ve tablet tamir işiyle uğraşıyor.

Türkiye’de elektronik tamir dükkanı açan ilk kadın olduğunu hatırlatan Kahraman; "Şimdi Uşak’ta bir ilki gerçekleştirmek için çalışmalara başladık. İnşallah Uşak’ta ilk kadın Elektronikçiler Odası başkanı olmak istiyorum. Bunun için de arkadaşlarımın desteğini bekliyorum" dedi.

Elektronik piyasasında 26 yılını geçirmiş bir insan olarak bu sektörde tecrübeli olduğunu vurgulayan ve yeterli bilgiye sahip olduğunu iddia eden Kahraman; "Elektronik ile aram çok iyi, esnafımızın sorunlarını ki az çok bende aynı sorunları yaşıyorum, biliyorum, haberdarım, bunlara inşallah beraber çözüm üreteceğiz. Projelerim var, projelerimi hayata geçirmek istiyorum. Gencim, dinamiğim elektronik tecrübelerime güveniyorum, elektronikçi arkadaşlarımın beklentileri değil, beklentilerinin üzerinde bir başkan olacağıma inanıyorum. Beni boş otururken görmeyeceksiniz, ben sürekli çalışacağım" şeklinde konuştu.

Uşak’ta 12 yıldır elektronik işiyle uğraşan Savaş Gürler Kahraman’ı 5 yıldır tanıdığını ve kendisinin Uşak’ta elektronik konusunda bir numara olduğunu söyledi. Yaptığı işleri sağlam yaptığını ve müşterilerden şikayet almadıklarını dile getiren Gürler Kahraman’ın adaylığı hakkında da şunları söyledi; " Adile hanım Türkiye’de bir ilki başardı elektronikçi bir bayan olarak, şimdi de oda başkanlığına adaylığını koyarak yeni bir ilke imza atmak istiyor. Ben onun kazanacağını düşünüyorum ve yanında olduğunu söylemek istiyorum."

Bilgisayar ve güvenlik hizmetleri sektöründe 16 yıldın hizmet veren Hakan Altın Şubat ayında gerçekleşen oda başkanlığı seçimini hatırlattı ve konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; " Adile hanımda başkanlığa aday. Yaklaşık 7-8 yıldır Adile hanımı tanıyoruz. İşinde mesleğinde başarılı. Bildiğimiz kadarıyla da Türkiye’de bayan olarak bu mesleği icra eden nadir insanlardan. Seçimde bildiğim kadarıyla 4 aday var, hepsine başarılar dileriz. Adile hanımda bildiğimiz kadar bölgede veya Türkiye’de ilk başkan adayı, ona da seçimde başarılar diliyoruz. Bir değişiklik getireceğine inanıyoruz. Mesleğinde de dediğimiz gibi başarılı. Umarız hayırlısı olur, başarılar diliyoruz."

Uşak’ta 9 yıldır kartuş toner ve fotokopi alanında faaliyet gösteren Selim Çelikdemir yaklaşık 5 yıldır çalıştığı Kahraman’ın laptop tamirinde çok başarılı olduğuna değindi. Çelikdemir Kahraman’a başkanlık seçiminde başarılar diledi.

Bilgisayar satış ve servis sektöründe Uşaklılara 15 yıldır hizmet veren Hüseyin Türkmen Kahraman ile 5 yıllık bir tanışıklığının olduğunu kendisinden servis hizmeti aldıklarını ve memnun kaldıklarını söyledi. Kahraman’ın sektörde iyi bir yer edindiğine değinen Türkmen; " Başarılı biri kendisi, şu anda da aday olduğunu öğrendik, inşallah kendisine başarılar diliyorum. Türkiye’de bir bayanın odaya başkan adayı olması iyi bir şey, Uşak için bir farklılık" dedi.

Elektronik tamirinde Uşaklı esnaflar arasında saygın bir yer edinen Kahraman Şubat ayında yapılacak oda seçiminde 3 aday ile yarışacak. (İHA)