EGE MECLİSİ - İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boş arazide, 1,5 derinliğindeki su dolu çukura giren iki kardeş, dipteki çamura saplandı.

 

Kurtarılıp, hastaneye kaldırılan Yusuf Tencirlioğlu (7) ile kardeşi Ali Tenciroğlu (5) yaşamını yitirdi.

 Kaymakamdan, inşaat çukurunda ölen iki kardeş hakkında açıklama 

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamasında "İller Bankası adına iş yapan bir firma var. Taşeron firma olarak yol açan firma, yağmur yağdığı zaman su birikmesin diye kendi çapında önlem olarak bir çukur açmış. Bundan sonrası savcılık kontrolünde. Bilirkişinin, savcı beyin kendi değerlendirmeleri olacak. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum; bu vatandaşlarımız bakın gariban insanlar. Yokluktan ne haller yaşadığını siz gördünüz. Bunlar üç ay önce ilçemize göç etmişler. Bu vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerini çocuklarını kaybeden acılı ailenin acısını paylaşıyoruz ama bu işte imin sorumluluğu varsa devletin organları olarak kaymakamlık olarak biz bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı söylüyoruz. Bu vatandaşlarımızın bu şekilde acı çekmesine sebep olanların yargı önünde hesap vermesi için elimizden gelen tüm iş ve işlemlerin yapacağımızın hem aile tarafından hem de kamu tarafından bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Olay, İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Limontepe semtinde meydana geldi. Oyun oynamak için dışarıya çıkan 5 yaşındaki Ali Tencirlioğlu ve ağabeyi 7 yaşındaki Yusuf Tencirlioğlu, bir inşaat alanına gitti. Oyun oynarlarken bir anda dengelerini kaybeden ağabey-kardeş, yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukura yuvarlandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi gelirken, iki çocuk bulundukları yerden çıkartıldı. Ali Tencirlioğlu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, Yusuf Tencirlioğlu ise Dokuz Eylül üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Ağabey-kardeşin hayatlarını kaybettiği belirlendi. Hastanede çocuklarının acı haberini alan aile sinir krizi geçirdi (DHA)