Endüstri tasarımcısı Jiang Qian aynı zamanda video oyunu olan metro tutma kemeri tasarlamış. Kemerin her iki tarafında da basacağınız düğmeleri var. Joystick yerine tutma kemerini sağa sola çevirerek hareketleri kontrol ediyorsunuz. Jiang aynı zamanda trende dengenizi bulmaya çalışırken de oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlar tasarlıyor. Adı Strap Game olan kemer; telefonunuzdaki Angry Birds’ün aksine ineceğiniz durağa yaklaşınca sizi uyarıyor.

Anti kambur duruş ekranı 

Philips’in ErgoSensor monitörünün önünde kambur durduğunuz anda dik durmanız için uyarı alıyorsunuz. Sensör sayesinde sırt ağrıları ve göz yorgunluğu için kamerayla vücut pozisyonunuz takip ediliyor ve nasıl oturduğunuz belirleniyor. Ekrana çok mu yakınsınız ya da boynunuzu çok mu eğdiniz, sizi ergonomik doğru pozisyon için uyarıyor. Ayrıca bu monitör ayağa kalkıp ara vermeniz için de uyarıyor.

Daha iyi görünen filmler 

Film projektörü saniyede 27 görüntü gösteriyor. Yönetmen James Cameron ve Peter Jackson bu sayıyı 48’e hatta 60’a çıkarmayı öneriyor. Bu buluşla filmlerde renkler daha parlak, daha keskin görüntü ve hareketler daha yumuşak olacak.(Hürriyet)