Afrin'e düzenlenmesi planlanan harekatla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Afrin, El Bab gibi değildir. El Bab'da uluslararası uzlaşma vardı. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar" diye konuştu. OHAL'in 6. kez uzatılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Amaç FETÖ'yle değil, muhalefetle mücadele" dedi.

CHP'nin Parti Meclisi öncesinde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinden satır başları şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi öncesi açıklamalarda bulundu.  OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "OHAL'i kaldırın, FETÖ ile mücadele için kanun mu gerekiyor, el birliği ile yapalım. Gerekirse 24 saat çalışırız" dedi.

Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri, "Afrin'le ilgili konuşuyorlar. Afrin El Bab gibi değildir. El Bab'da uluslararası uzlaşma vardı. Amerika'nın da Rusya'nın da Suriye'nin de kabulü vardı. 72 şehidimiz vardı. Önce siz diplomasiyi sonuna kadar zorlayacaksınız." dedi.

Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın temaslarının yerinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gerek Akar'ın gerek Fidan'ın çabaları kayda değerdir. Diplomasi sonuna kadar zorlanmalı. Hava desteği almadan girilecek bir Afrin büyük maliyetlere yol açar." diye konuştu.

ÖNCE VE KOCASAKAL'IN ADAYLIKLARI

3-4 Şubat'taki CHP Kurultayı'nda CHP Genel Başkanlığı'na adaylıklarını açıklayan Muharrem İnce ve Ümit Kocasakal hakkında ilk kez konuşan CHP lideri "Genel başkan adayı elbette çıkabilir. Çıkmıyorsa bu seçimi niye yapıyoruz? CHP atanmışların görev yaptığı bir parti değildir. Seçilmişlerin görev yaptığı bir partidir" dedi. (Habertürk)