EGE MECLİSİ - Güzelbahçe’de faaliyet gösteren Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Anneler Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Yarımada Güçbirliği Derneği’nin oluşturduğu “Güçbirliği Platformu”nun düzenlediği toplantıda konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, imar arşiv dosyalarına el konulmuş, araç parkı olmayan, 200 metrekarelik belediyede hizmet verirken, bugün digital arşive geçilmiş, 4000 metrekarelik hizmet binası ve 100 araçlık filoya sahip bir belediye olduklarını belirterek, “15 milyonluk bütçeden 30 milyonluk bütçeye çıktık. 11 memurla iş yaparken, bugün 42 memurla hizmet veriyoruz. Seçimlerde verdiğimiz sözlerin yüzde 90’ını gerçekleştirdik. Çok yakında vapur seferleri başlıyor. Sekiz ayrı branşta faaliyet gösterecek olan kent polikliniği  hizmete gerecek. Bu yıl içerisinde doğalgaz Güzelbahçe’ye geliyor. Üniversite geliyor. Ama bizim şartlarımızla geliyor. Ekonomi Üniversitesi’nin yerleşkesinde inşa edilecek binalar için kat yüksekliği serbest olsun diye talep geldi. Projeler öyle hazırlanmış. Ancak belediye meclisi olarak biz sadece 5 kat yükseklik için izin verdik. Güzelbahçe’de şu anda en yüksek bine beş kat. Daha fazla kat vermemiz söz konusu değil. Kimse bana bu kente ihanet etmemi beklemesin. Ben bu kente ihanet etmem, kimseye de ettirmem” dedi.

 

Güzelbahçe’ye hizmet için geceyi gündüze kattıklarını ve devlet bütçesinden yatırımların gelmesi için de gayret sarf ettiklerini belirten İnce, “Örneğin, balıkçı barınağının yapılması için  gereken her türlü kolaylığı sağladık. Orman işletmemizin hizmet binasına kavuşması için yer verdik. Milli Eğitim’e kreş alanı  verdik ve binanın tamamlanmasını sağladık. Biz devletten zengin değiliz ama halkımız için ne gerekiyorsa yaptık. Çünkü her şey Güzelbahçeli hemşerilerimin daha rahat, daha güzel bir ortamda yaşamasını sağlamak için” diye konuştu.

 

Konuşmadan sonra Güçbirliği Platformu Sözcüsü Süleyman Gümüş, Başkan İnce’ye Atatürk Heykelciği sundu ve çalışmalarında başarılar diledi.