Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çatısı altında hizmet veren semt merkezlerinde,  “Özgül Öğrenme Güçlüğü: Disleksi”  semineri düzenlendi. Karabağlar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün katkı koyduğu seminer programında, Disleksi’nin bir hastalık olmadığı, belirtileri  ve çözüm yolları üzerinde duran Psikolog Sümeyra Nur Elçin, ilkokul döneminde  gözlemlenen öğrenme güçlüğünde  gözlem aşamasına dikkat çekti. Mutlaka çocuk ergen ruh sağlığı uzmanına başvuru yapılması gerektiğini söyledi

 

Psikolog Elçin'e teşekkür plaketi

Disleksili çocukların zekalarının normal ya da normalin üstünde olduğuna vurgu yapılan seminere, Esendere, Aydın, Cennetçeşme, Özgür, Aşıkveysel, Refetbele, Eskiizmir, Limotepe, Eserkent  semt merkezlerindeki  kurslara katılanlar  ve bölgede ikamet eden kadınlar  katıldı. Etkinlik sonunda katkılarından dolayı İlçe Sağlık Müdürlüğü  adına  Psikolog Elçin'e teşekkür plaketi takdim edildi. 

 

DİSLEKSİ NEDİR? 

Özgül Öğrenme Güçlüğü genellikle konuşmada ve yazmada yapılan hatalarla kendini gösterir. Bu tür bozukluğa sahip çocuklarda; okumayı sökememe, okumayı sökse bile yavaş hızda okuma, okurken harf-hece-sözcük atlama, anlamı bozma, matematik alanında sayıları ve matematik sembollerini öğrenememe, çarpım tablosunu ezberleyememe, saati zor öğrenme, sağını solunu öğrenemem yön bulmada güçlük çekme gibi rahatsızlıklarla ortaya çıkan bir bozukluktur.