EGE MECLİSİ - 2009 yılında KPSS sınavıyla engelli kadrosundan girdiği İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde santral operatörlüğü yapan Çetin Tombul, doğuştan serebral palsi hastası olduğu için yürüme engeli bulunuyor. Ancak bedensel engeli çalışmasına engel olmuyor. Öğretmen emeklisi bir anne ve babanın oğlu olan Tombul, her gün İzmir'in Buca ilçesiden Karşıyaka’daki işyerine personel servisi ile geliyor ve santralin başına geçiyor.

 

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ana hizmet binası, beraberindeki sosyal tesisler ve Bölge Müdürlüğü'ne bağlı dış iletmeler ile beraber 1500’den fazla personelin ve işbirliği içindeki diğer kurum ve kuruluşların telefon numaralarını ezbere biliyor. Yoğun telefon trafiği içinde telefon numaraları için bilgisayara ya da deftere bakarak zaman kaybetmediği için çok daha seri bir şekilde çalışıyor. İşini severek yaptığını söyleyen Çetin Tombul, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünü arayan kişi ve kurumları ilk karşılayan personel olarak sorumluluğunun farkında olduğunu belirtiyor. Kendi ifadesi ile halkla ilişiklerin ilk basamağının kendisi olduğunu, santraldaki konuşma tarzının ve göstereceği iyi performansın kurumun ilk izlenimi açısından önemli olduğunu söylüyor.

 

Bedensel engelini sorun etmediğini dile getiren Çetin Tombul, "Rabbim bana bedensel bir engel verdi, ancak bir meslek ve iş de verdi. Aileme ekonomik yönden yük olmuyorum, beni çok seven annem, babam bir kardeşim, mesai arkadaşlarım var. Ellerim tutuyor, gözlerim görüyor, hafızam çok iyi çalışıyor, en çok sevdiğim iki şey olan yüzme ve kitap okumayı yapabiliyorum, tüm bunlar için şükrediyorum" dedi.

 

Her sağlıklı insanın da aslında bir engelli adayı olduğunun altını çizen Tombul, en büyük engelin önyargılar ve yaşama tutunmaktan vazgeçmek olduğunu söyledi. (DHA)