EGE MECLİSİ - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye standının koordinasyon görevini verdiği İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir ve Antalya Şubesi’nin su sporları, dalış ve marina hollerinde yer alan stantlarına yönelik ilgi, yeni turizm sezonunda beklentileri artırdı.

Fuarda oluşan talepler doğrultusunda Türkiye’ye gelen turistlere, içinde gastronomi turizmi, termal turizm, amatör balıkçılık, su sporları ve deniz turizmi olan tur paketi hazırlanması konusunda çalışmalar başlatıldı. Ayrıca fuarda Yunan yerel yöneticilerinin yaptığı ziyarette Yunanistan’ın Rodos Adası ile Türkiye’nin Güney Ege kıyıları arasında ortaklaşa deniz sporları yarışlarının yapılması önerisi değerlendirildi.

2018 TÜRKİYE YILI OLACAK

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Argun Gündüç, Mihri Çelik ve Kenan Yalavaç ile Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, 8 gün süren fuar boyunca Türkiye’nin su sporlarının tanıtımını gerçekleştirdi. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, çeyrek milyon ziyaretçinin katıldığı Avrupa’nın en büyük denizcilik fuarı Boot Düsseldorf’tan mutlu ve umutlu ayrıldıklarını söyledi. Öztürk, “Come Surf Turkey sloganı ile katıldığımız Boot Düsseldorf Fuarı bize bir kez daha Avrupalı turist için 2018 yılının Türkiye yılı olacağını gösterdi” dedi.

Fuarı gezen yüzbinlerce ziyaretçiye Türkiye’nin güzelliklerini anlatma fırsatı yakaladıklarını belirten Öztürk, “6 dilde tanıtım yaptığımız su sporları holündeki standımıza ilgi büyüktü. Ziyaretçilerin ülkemize bakışı daha olumlu yönde değişmeye başladı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, fuarın 50. yaşının kutlanacağı 2019 yılında standımızınimkânlar dâhilinde büyütülerek daha profesyonel şekilde dizaynedileceğini belirtti. Milli sörfçümüz Çağla Kubat ve eşi Dünya Profesyonel Windsörfçüler Birliği Başkanı Jimmy Diaz’ın söyleşileri, milli kite sörfçü Bilge Öztürk’ün ve Şubemiz üyesi diğer katılımcıların aktiviteleri fuarın resmi internet sitesinde ve holdeki dev ekranlarda gösterildi. Böylece ülkemiz tanıtımına önemli destek sağlandı. Düsseldorf Başkonsolosumuz Şule Gürel’in de katılımıyla yapılan Şubemiz kokteyli ise büyük ilgi gördü” diye konuştu.