EGE MECLİSİ - Genel kurula, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkan Vekili Şakir Karadede, ilçedeki siyasi partilerin başkanları ile çok sayıda oda başkanı katıldı. Tek liste ile yapılan seçimde mevcut oda başkanı Osman Köfüncü 223 oy alarak tekrar seçildi.

 

Yaptığı konuşmada esnaf sanatkarların Çeşme'nin ışığı olduğunu söyleyen Başkan Köfüncü, "İlçemize üyelerimiz can veriyor. Bu kesime herkesin destek vermesi lazım. Bu noktada Birlik Başkanımız Zekeriya Mutlu'ya çok teşekkür ediyoruz. Her faaliyetimizde, her sorunumuzda kendisini yanımızda gördük, katkılarını aldık. Esnaf sanatkarlar vefalı bir camiadır. Şimdi sıra Çeşme'de. Mayıs ayında yapılacak İESOB genel kurulunda sonuna kadar Zekeriya Mutlu'nun yanında yer alacağız, onu destekleyeceğiz. Zekeriya Mutlu'nun başkanlığı altında İzmir Esnaf Teşkilatı'nın vizyonu büyümüş, saygınlığı artmıştır. Biz başkanımızdan memnunuz, yeni dönemde de yine onunla çalışmak için arkasındayız" dedi.

Çeşme'nin dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken İESOB Başkanı Mutlu ise, "Kışın 30-40 bin kişinin yaşadığı Çeşme'de nüfus yazın 1.5 milyona dayanıyor. Dünyanın ve ülkenin dört bir yanından insanlar tatile geliyor. Çeşme esnafı kendini bu gelişmelere hazırlamalı, iyi planlama yapmalı, kısa sezonda alınterinin karşılığını alabilmeli. Misafirlere ve halka da kaliteli ve güleryüzlü hizmet sunmalı. AVM'ler ile insani ilişkileri ön plana çıkararak rekabet etmeliyiz" dedi.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kuruluna katılan İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlüt Turun, Karaburun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Latif Ok, İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, Urla Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Günay Öz, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan da İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'ya destek mesajları verdi. (DHA)