EGE MECLİSİ - Futbolda transferler devam ederken, Ege takımları arasında en çok konuşulan; yaptığı Demba Ba transferi ile İzmir'in Süper Lig Takımı Göztepe oldu. Adis Jahovic'i Konyaspor'a kaptıran Göztepe, Wallace Reis Silva ile de 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. 

 

İşte İzmir ve diğer Ege Bölgesi'nin iddialı takımlarından son haberler: 


Göztepe'de Ba ve Reis heyecanı

Golcü Jahovic ile yolalrını ayıran Göztepe'de Demba Ba heyecanı yaşanıyor. Göztepe, son olarak Çin ekibi Shanghai Shenhua forması giyen Senegalli oyuncu Demba Ba ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalarken, Brezilya ekibi Vitoria forması giyen Wallace Reis Silva ile de 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

 

İlk idmana çıktılar

Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdüren Göztepe’nin yeni transferi yıldız oyuncu Demba Ba, takımla birlikte ilk idmanına çıktı. Teknik Direktör Tamer Tuna, yeni transferleri Demba Ba’nın hazır olduğunu ve Trabzonspor’a karşı oynayabileceğini söyledi. 

Göztepe, Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Adnan Süvari Tesisleri'nde Teknik Direktör Tamer Tuna yönetiminde yapılan idmanda dünyaca ünlü forvet Demba Ba ile birlikte Wallace Reis ve Atakan Kesgin de ilk kez takımla birlikte yer aldı.

Antrenman sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tamer Tuna,transfer sürecinde kişisel kararların alınmadığını, giden oyuncularla ilgili kararların da çok düşünülerek alındığını ifade etti. Tuna, ara transfer döneminde kadrolarına kattıkları Demba Ba, Wallace Reis, Atakan Kesgin ve Andre Poko'nun çok iyi transferler olduğunu belirterek, “Bu isimler geleceğe dair bize çok katkı verecek oyuncular. Geleceğe dönük yatırımlar yapılırken, ikinci yarıya dönük de çok sıkı çalışmalarımız vardı. Demba Ba ile Wallace Reis'in katılımı bundan oldu. Planlamamız çok iyi gerçekleşti. Transferler sadece bugünü düşünerek yapılmıyor” dedi.

 

"Oyunumuzu geliştiriyoruz" 

İlk yarıda 30 puan topladıklarını, ikinci devre de bunu tekrarlamak için güçlenerek çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Tuna, “Oyunumuzu geliştiriyoruz, organizasyon anlamında sahada değişimler yapabiliyoruz. Bunu ikinci yarıda dizilişlerde de sistemlerde de görebileceksiniz, oyuncularımıza ve takıma dönük kararlar veriyoruz. Oyun anlayışımızda da bu konuda ikinci yarıda da bizi daha güçlendirecek değişimler olabilir” diye konuştu.

“Demba Ba oynayabilir”

Bu hafta Trabzonspor'a konuk olacaklarını hatırlatan Tuna, “İlk yarıda buradaki maçı kazanmıştık, Trabzon'da da kazanarak ilerlemek istiyoruz. Güçlü bir takım, iyi bir takım. Taraftarı özellikle son dönemde desteklemeye, sahip çıkmaya başladı. İyi oyunculardan kurulu, 10 haftadır da kaybetmeyen bir Trabzonspor var. Onları ve kendimizi analiz ettiğimizde kazanabilecek potansiyelimiz ve gücümüz olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tuna, Demba Ba'nın Trabzonspor maçında oynayıp oynamayacağını sorulması üzerine, Demba Ba'nın Çin'de takımıyla tüm antrenmanlara katıldığını ancak maç eksiğinin olduğunu belirterek, “Şu an performans olarak maç eksiği dışında fiziksel tam olarak hazır diyebiliriz. Trabzonspor maçında görev verilirse en iyi şekilde değerlendirebileceğini düşünüyorum” dedi.

 

Demba Ba: “Çok ateşli bir taraftar var”

Adnan Süvari Tesislerindeki antrenman öncesinde gazetecilere açıklama yapan Demba Ba, çok sevdiği Türkiye'ye döndüğü için mutlu olduğunu, fiziksel olarak iyi durumda olduğunu, lige en iyi şekilde başlamak istediğini dile getirdi. Kendisini çok iyi hissettiğini ifade eden Demba Ba, “Benim şu anki hedefim en iyisini vermek. Shanghai Shenhua'da bazı hazırlık maçları oynadım. Bunun dışında 1,5 senedir çok fazla oynama şansı bulamadım. Fakat bir an önce lige başlayıp, tekrar zevk alarak gollerimle buluşmak ve Göztepe'ye her şeyimi vermek istiyorum” dedi.

Göztepe-Kayserispor maçını tribünden takip ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Çok ateşli bir taraftar var. Bu beni çok mutlu etti” diyen Demba Ba, Trabzonspor maçına kadar hem taktiksel yapıya hem de arkadaşlarına alışmak için yeteri kadar bir süre olduğunu anlatarak, “O yüzden hazır olabileceğimi düşünüyorum. İnşallah şans bulabilirim bu maçta ve elimden gelen en iyisini yaparım” şeklinde konuştu.

Süper Lig'de ilk 4 sırada yer alan İstanbul takımlarının çok iyi bir sezon geçirdiğini de dile getiren Demba Ba, “Uzun bir yol var önlerinde, zor bir yarış geçecek. Henüz hiçbir şey değil. Tabii ki aralarından birini seçmem gerekirse herkes hangi takımımı seçeceğimi iyi biliyor” dedi.

Brezilya ekibi Gremio'dan kadroya transfer edilen savunma oyuncusu Wallace Reis ise Gaziantepspor'dan sonra Türkiye'ye döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, “Göztepe olarak hedeflerimizi gerçekleştirip, ligi en iyi yerde bitirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Göztepe'nin genç transferi Kerem Atakan Kesgin de Göztepe'ye gelerek çok doğru bir karar verdiğini, bundan sonra da takım ve kendisi için elinden geleni yapacağını söyledi.

 

Bucaspor'da Murat döndü

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta yaşadığı maddi sıkıntılar yüzünden devre arasında Mert, Veli, Emin, Zafer, Burak, Alpay gibi as futbolcularını kaybeden, Atakan'ı ise Göztepe'ye satıp 800 bin TL bonservis geliri elde eden Bucaspor, transfer döneminin son gününde sözleşmesini fesheden Murat Akyüz'ü takıma döndürdü. Tecrübeli futbolcuyla yapılan görüşmede yönetim, alacakları konusunda Murat'a güvence verdi. Başka bir kulübe gitmeyen 37 yaşındaki sağ bek, tekrar sarı-lacivertlilere geldi. Bucaspor dün gece geç saatlerde Murat'ın lisansını çıkardı. Buca'nın takıma dönmesini istediği isimlerden Zafer ise son gün Bergama Belediyespor'a transfer oldu. Teknik direktör Aytekin Sümbül, birçok oyuncunun takımdan ayrıldığını ancak mevcut kadronun en iyi şekilde mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

 

Teleset Mobilya Akhisarspor'dan son gün hamlesi

Süper Lig'de 11 maçtır galip gelemeyen Teleset Mobilya Akhisarspor, ara transferin son saatlerinde Kayserispor'dan forvet ve kanatta görev alan Geoffrey Mujangi Bia'yı kiraladı. 28 yaşındaki Kongolu oyuncu bu sezon ligde 5, kupada 1 maçta görev yaptı. Ara transfer döneminde Bia'nın yanı sıra daha önce Seleznyov, Bilal Kısa ve Dany'le sözleşme imzalayan Teleset Mobilya Akhisarspor'da son gün Medipol Başakşehir'den Mehmet Batdal, Trabzonspor'dan Volkan Şen ve Kardemir Karabükspor'dan Gablier Torje'nin alınması gündeme gelse de transferler gerçekleşmedi. Mehmet Batdal, Osmanlıspor'un Volkan ise Atiker Konyaspor'un yolunu tuttu. Kulüp bulmaları istenen iki isimden Emnes, takımda kalırken Hora sezon sonuna kadar Elazığspor'a kiralandı.

 

KUPA MORALİ

Bu sezon ligde istikrarsız bir görüntü sergileyip düşme hattına yaklaşan Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise yarı finalin kapısını araladı. Akhisarspor, ligin flaş ekibi Kayserispor'u Eray'ın son dakika golüyle 1-0 mağlup ederken yeni evi Spor Toto Akhisar Stadyumu'ndaki ilk galibiyetini de aldı. Kupada 3 sezondur üst üste çeyrek final oynayan yeşil-siyahlı ekip, 7 Şubat Çarşamba günü Kayseri'de oynanacak rövanşa tarihinde ilk kez yarı final oynamak için çıkacak.

 

Bergama Belediyespor Zafer ve Metehan'ı kadrosuna kattı

TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Bergama Belediyespor, ara transferin son saatlerinde Bucaspor'dan tecrübeli kanat oyuncusu Zafer Çevik ve Yeşil Bursa'dan stoper Metehan Çakal'ı renklerine bağladı. Bucaspor'da ekim ayından bu yana kadro dışı olan 34 yaşındaki Zafer, kariyerinde Süper Lig'de 11, 1'inci Lig'de 175, 2'nci Lig'de 33 ve Türkiye Kupası'nda 16 maçta forma giyerek toplam 51 gol kaydetti. 23 yaşındaki Metehan ise daha önce Pendikspor, Maltepespor ve Beylerbeyispor'da da oynadı.

 

Fethiyespor'dan 5 transfer birden

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 5 maçtır galip gelemeyince düşme hattına yaklaşan Fethiyespor, ara transferin son gününde 5 takviye birden yaptı. Muğla temsilcisi Denizlispor'dan ayrılan ofansif orta saha Anıl Taşdemir, Kastamonuspor 1966'dan savunma oyuncusu Murat Kalkan, Amed Sportif'ten stoper Erdi Bakırcı, Silivrispor'dan ön libero Kazım Dülger'i reklerine bağlayıp Adanaspor'dan forvet  Ahmet Dereli'yi de sezon sonuna kadar kiraladı. Futbolseverlerin Aydınspor 1923'ten tanıdığı 29 yaşındaki Erdi, 32 yaşındaki Murat ve 27 yaşındaki Kazım'la 1.5, Süper Lig'de Trabzonspor, Akhisarspor gibi takımlarda da görev yapan 30 yaşındaki Anıl'la ise sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı.

 

Muğlaspor'da büyük değişim

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup takımlarından Muğlaspor'da ara transfer döneminde 13 futbolcuyla yollar ayrılırken toplam 10 takviye yapıldı. Kadrosunu büyük ölçüde revize eden yeşil-beyazlılarda Türker Dırdıroğlu, Erkan Kapar, Mehmet Altındağ, Caner Turp, Mithat Doğramacı, Fatih Bolat, Enes Erdal İç, Haluk Ulaşoğlu, Oğuzhan Yalçın, Berkay Günay, Erhan Gözetlik, Ramazan Bulut ve Veysel Kılıç ile yollar ayrılırken, bu isimlerin yerine defans oyuncuları Yasin Öztop, Serhat Hürriyet, Fırat Hekimoğlu, genç kaleci Ali Dural, orta saha oyuncuları Melik Yeğin, Sergen Çelik, Ali Koçak ve Murat Can Yayla ile kanat oyuncusu Sami İzcican ve forvet Doruk Bulut'u kadrosuna dahil edildi.

 

Altınordu için fırsat haftası

TFF 1'inci Lig'in ikinci yarısına Elazığspor ve Ankaragücü galibiyetleriyle başlayarak Play-Off potasıyla arasındaki puan farkını 3'e düşüren Altınordu, 20'nci haftayı karlı kapatmak istiyor. Pazartesi günü evinde 5'inci sıradaki Balıkesirspor Baltok'la kozlarını paylaşacak Altınordu, hem 3 puan önündeki rakibini yakalamayı hem de ilk 6 yarışındaki ekiplerin birbirleriyle karşılaşacağı haftayı kayıpsız geçmeyi hedefliyor.

Bu hafta puan tablosunda İzmir ekibinin üzerinde yer alan takımlardan 1 puan önündeki Adanaspor, lider Ümraniyespor'a konuk olacak. Gazişehir Gaziantep evinde Boluspor'la oynarken, İstanbulspor deplasmanda Akın Çorap Giresunspor'la karşılaşacak. Altınordu kazanması halinde bu sezon ikinci kez 3'te 3 yapacak. Kırmızı-lacivertlilerde Barış'ın cezası sona erdi. Sakatlıktan çıkan Alican'ın ise idman eksiği bulunuyor.

 

Altay'ın kozu golcüleri

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta pazar günü deplasmanda zirve yarışındaki rakiplerinden Şanlıurfaspor ile çıkacağı 6 puanlık kritik maça odaklanan Altay’da teknik direktör İsmet Taşdemir'in eli güçlendi. Siyah-beyazlılarda Ümraniyespor'a gitmekten son anda vazgeçen Furkan'ın takımda kalması yüzleri güldürdü. Genç futbolcuyu kafası karışık olması nedeniyle son dönemde yedek soyunduran Taşdemir, öğrencisine, "Artık Altay'a odaklan" mesajı verdi.

İzmir ekibinde hücum hattının önemli isimlerinden Hüsamettin'in cezası sona erdi. Kahramanmaraşspor galibiyetinde forma giyemeyen Hüsamettin, Şanlıurfa deplasmanında formasını geri almak istiyor. Devre arasında sakatlanan İbrahim Akın da antrenman eksiğini kapattı. Tecrübeli golcü için son kararı teknik heyet verecek. Uzun süredir formasına uzak kalan takımın en skoreri Murat Uluç ise bireysel çalışmalara başladı. Altay, Şanlıurfaspor engelini gol silahlarıya aşmayı hedefliyor.

 

Manisaspor'da Taşkın farkı

TFF 1'inci Lig'de uçurumun kenarına kadar gelen Grandmedical Manisaspor'a 1.5 yıllık aradan sonra takıma dönen Taner Taşkın, teknik direktörden çok yönetici gibi çalışıyor. Yönetimin 11 Şubat'a olağanüstü genel kurul kararı aldığı Manisa ekibinde, ara transferde takımın dağılmaması, transfer yasağının açılması için çırpınan Taşkın, taraftarla birlikte yaptığı eylem, Vali Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etmesi gibi çalışmalarının ardından Sebaihi ve Bakaki için de devreye girdi. Transferin son gününde takımdan ayrılmayı kafasına koyan Sebaihi'ye cebinden 2 bin euro ödeyerek kalmaya ikna ettiği öğrenilen Taner Taşkın'ın ödenmeyen kirası için evden atılan Bakaki konusuna da çözüm bulduğu ortaya çıktı.

Eşi 6 aylık hamile olan, birçok isim ayrılırken takımda kalmayı seçen Kongolu Bakaki, kaldığı evinden yönetim kirayı ödeyemediği için çıkarıldı. Taşkın, aracı olarak Bakaki ve ailesinin geceyi otelde geçirmesini sağladı. Bu olay sonrası Bakaki'ye yeni bir ev tutuldu. Devre arasında 10 as futbolcunun ayrıldığı düşme hattındaki Manisaspor'da Perovic ve Mikic'in ardından Sebaihi'nin de kalmaya ikna edilmesi yüzleri biraz olsun güldürdü. Futbolcu ve teknik direktör olarak şampiyonluk yaşadığı Manisaspor'dun eski kaptanlarından olan Taner Taşkın, transfer yasağının kaldırılamamasına tepki göstererek, "Kimse Manisaspor'a sahipli demesin. Kulüp sahipsiz. Güçlü bir yönetim seçilirse biz bu kadroyla da ligde savaş veririz" dedi. 

 

ADAYLAR ÇOĞALIYOR

Başkan Abdullah Mergen'in 11 Şubat'taki olağanüstü kongrede yeniden aday olmayacağını açıkladığı Manisaspor'da Rıfat Emin Uygur'dan sonra eski basın sözcülerinden Yunus Emre Şahin de adaylık çalışması yapıyor. Gökay Budak'ın ise adaylıktan vazgeçtiği öğrenilen siyah-beyazlılarda Şahin, pazar günü saat 16:00'da Saruhanbey Park'ta toplantı düzenleyecek. Tüm taraftarları toplantıya davet eden Şahin'in projelerini spor kamuoyuna anlatacağı belirtildi.

 

LİGDE RAKİP GAZİANTEPSPOR

TFF 1'inci Lig'de devre arasında kadrosunu büyük oranda kaybeden Grandmedical Manisaspor, yarın kendisi gibi düşme hattındaki Gaziantepspor'u ağırlayacağı maçla moral arayacak. 19 Mayıs Stadı'ndaki mücadele saat 18.00'de başlayacak. Ligde 9 puanı borçları nedeniyle silinen Manisaspor, 11 puanla 17'nci sırada bulunuyor. Genç oyuncularla mücadele eden, 3 puanı silinen Gaziantepspor ise 4 puanla son sırada.

 

 

Denizlispor'da Üstek gururlu

TFF 1'inci Lig'de düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Denizlispor'da puan silme cezalarını bertaraf edip 1.5 yıl sonra transfer yasağını açarak kadroyu takviye eden yönetimde Başkan Mustafa Üstek artık söz sırasının futbolcularda olduğunu söyledi. Devre arasında 10 isimle yollarını ayırarak Kayserispor'dan Canberk, Osmanlıspor'dan Hasan, Akhisarspor'dan Alperen, Konyaspor'dan Eze, Alanyaspor'dan Lazic, Manisaspor'dan İsmail Haktan, Giresunspor'dan Mehmet Akyüz ile Balıkesirspor'dan Aissati'yi alan Horoz, toplam 8 takviye yaptı. 

Transfer için 3 milyon TL bütçe ayırmalarına rağmen 5 milyon TL harcadıklarını söyleyen Başkan Mustafa Üstek, "Bu tutarın yüzde 80'ini peşin olarak ödedik. Biz yönetim olarak verdiğimiz sözü tuttuk. Artık gerisi futbolcularda ve teknik heyette" diye konuştu. Bu hafta 1 puan ve tek basamak üzerindeki Eskişehirspor'u aylar sonra ilk kez düşme hattından sıyrılmak için ağırlayacak Horoz'da Teknik Direktör Reha Erginer ise, "Eskişehirspor maçı bizim olmazsa olmazımız. Şu ana kadarki çıkacağımız en önemli maç olacak. 6 puan değerinde bir maça çıkacağız. Taraftarımıza ihtiyacımız var" dedi. (DHA)