EGE MECLİSİ - Konak Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçede ikamet eden ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı sürdürüyor.  Dayanışmayı ön planda tutan çalışmalar kapsamında ‘Fazla Gıda’ projesi hayata geçirildi. İzmir’de bir ilk olan proje sayesinde market sahiplerinin bağışladığı gıda ve temizlik ürünleri Konak Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Böylece hem satıcının malı elinde kalmıyor hem de vatandaşın evine taze ürün giriyor.

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile anlaşmalı marketlerden gelen ürünler paketlenerek aynı gün içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Aralık ayında başlatılan ‘Fazla Gıda’ projesiyle şu ana kadar 84 aileye ulaşıldı. Şarküteri ürünlerinden deterjana, meyve-sebzeden bebek bezine kadar marketlerdeki stok fazlası ürünler kısa sürede ihtiyaç sahibi ailelerin evine giriyor.

ÜRÜNLER AYNI GÜN ULAŞTIRILIYOR

Yardımlar belediye ekiplerince yapılan sosyal inceleme sonucu belirlenen ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Vatandaşlar belediyeye gelip hazırlanan paketleri alabildiği gibi gelemeyenler için de evlerine görevli personel tarafından götürülüyor. Paylaşma kültürünün yaygınlaşmasıyla projeye yapılan bağışların miktarı da her geçen gün artıyor. Bağış yapan marketlerden gelen ürün çeşitliliğinin ve miktarının arttığını dile getiren yetkililer, o oranda da yardım edilen ailelerin sayısının arttığını dile getirdi. ‘Fazla Gıda’ projesi şimdilik Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında yer alan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde yürütülüyor. Bu nedenle marketlerden gelen ürünler hiç vakit kaybetmeden paketlenerek aynı gün içinde ihtiyaç sahiplerine iletiliyor. Bağışların artması halinde projenin bir merkezden yürütülmesi planlanıyor.