EGE MECLİSİ - Buca Belediyesi’nin 01.02.2018 Perşembe günü yapılan meclis toplantısına, gündem dışı başkanlık önergesi olarak gelen ve Buca Gölet işletmelerinin intifa hakkını 15 yıla çıkarıp özel bir şirkete verilmesi talebi AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan tarafından tepkiyle karşılandı.

 

Meclis üyelerine sunumu yapılarak Gölet tesislerinin özel bir firmaya verilmesini isteyen Belediye Başkanı’nın bu talebini kabul edilemez bir girişim olarak gördüklerini ifade eden Mustafa Arlsan şu açıklamayı yaptı;

‘Burası Buca halkına ait, ve tüm İzmirliler’in kullanımına açık belediye sosyal tesisleridir. Altını çiziyorum; burası SOSYAL TESİSLERDİR. Buca Gölet sosyal tesisleri adı üzerinde halkın nefes alacağı, uygun fiyatlarla çay, kahve içip uygun fiyatlarla yemek yiyeceği bir yerdir. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın ailesi ve misafirleri ile gidip nefes alacağı, dinleneceği, eğleneceği hem de uygun fiyatlarla tüm imkanlarından faydalanacağı bir tesistir.

Bu güzelim tesislerin şu anda yöneticiler tarafından işletilemiyor olması, yönetim beceriksizliğidir. Siz işletmeyi beceremediğiniz için başınızdan atıp hele hele 15 yıllığına verip, sizden sonraki gelecek üç dönemi ipotek altına almaya asla hakkınız yoktur. Burası Buca’nın malıdır, Bucalı’nındır. Halkın malı hiçbir şekilde, hiçbir kimseye verilemez.

İşletemiyoruz veya paramız yok gerekçeleri ile bir şirkete verilmesi kesinlikle doğru bir yaklaşım değildir.

Ayrıca yap işlet devret modeliyle verilecek denmektedir. Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın, zaten var olan bir yer için yap işlet devret olmaz. 

Yap işlet devret modelinde olmayan bir projenin kamu kaynakları kullanılmadan yüklenici firma tarafından sıfırdan yapılması, belli bir süre işletilmesi ve süre sonunda kamuya devredilmesidir. Burada ise zaten  var olan ve Buca’nın olan bir yerin birilerine devredilmesi yani elimizde olan bir yerin elden çıkarılması söz konusudur. Tüm Bucalı hemşerilerime sesleniyorum. Buca Gölet tesislerinin verilmesine müsade etmeyiniz. CHP’nin aklı selim sahibi meclis üyelerine sesleniyorum, Bucanın ve Bucalı’nın malını koruyunuz. Bu tesislerin Bucalı’nın elinden gitmesine asla evet demeyiniz.

AK Parti olarak konuyla ilgili tavrımız nettir.05/02/2018 Pazartesi günü yapılacak meclis toplantısında önerge geri çekilsin ve bu girilen yanlış yoldan ve hatadan derhal dönülsün.’