EGE MECLİSİ - CHP 36. Olağan Kuruyltay'ı sona erdi. İlk gün yapılan seçimle Kemal Kılıçdaroğlu tekrar Genel Başkan seçilirken, ikinci gün yapılan seçim ile de önümüzdeki dönem Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Bilim Yönetim Kültür Platformu'nda kimlerin yer alacağı oylandı. Parti Meclisi'ne aday isimler arasında 629 oyla en yüksek oyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç aldı.

 

İZMİR'DEN KİMLER VAR?

Parti Meclisi'ne girmek için İzmir'den 29 isim yarıştı ancak 5 isim girmeyi başardı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Selin Sayek Böke ile Sevda Erdan Kılıç'ın yanı sıra yurtdışı kontenjanından aday olan Emre Çam seçildi. 

 

LİSTE DELENLER

Muharrem İnce'nin listesinde yer alan Erdal Aksünger ile Tuncay Özkan, liste delerek PM'ye seçildi. 

 

YDK'DA İZMİR'DEN 2 İSİM

İzmir'den 9 ismin aday olduğu YDK'ya ise Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Mahir Polat ve Banu Gençkan girebildi.

 

EGE'DE DE HAYAL KIRIKLIĞI

CHP'nin PM'sine Denizli'den eski Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Zafer Dönmez ve Özer Bulgur aday oldu. Ancak sadece Karaca seçildi. Uşak'tan ise Olgay Altındağ aday oldu ancak seçilemedi. Muğla'dan 5 kişi aday olmasına rğmen hiçbiri PM'ye giremedi. Aydın'dan PM'ye CHP Aydın milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Bülent Tezcan başvurdu. Aydın'da PM'ye sadece Tezcan girdi. Manisa'dan CHP PM'ye aday olarak CHP Manisa milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ve Mazlum Nurlu ile Sabri Temel ve Gülşah Durbay aday oldu. Ancak Manisa'dan PM'ye giren olmadı.