EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, resmi web sayfasını yeniledi. Görsel ve fonksiyonel olarak daha estetik, daha kolay ve daha etkin hale getirilen www.izmir.bel.tr , kentlilerin vazgeçilmez adresi olacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi, yabancı dil desteği ve arama motoru ile geliştirilen sade, kolay ve anlaşılır yeni yüzüyle hizmete girdi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve ÜNİBEL A.Ş. tarafından yenilenen kurumsal web sitesiyle artık İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili merak edilen soruların yanıtına ulaşmak çok daha kolay. Geliştirilen arama motoru sayesinde bilgiler çok hızlı bir biçimde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Site, kusursuz görünümüyle evde, işte, cepte ve tablette rahatlıkla kullanılabiliyor.

Görme engellliler de kullanabilecek

www.izmir.bel.tr internet sitesine girişte kullanıcıları İzmir’in benzersiz görüntülerinden oluşturulan bir film karşılarken, bu film özel günlere göre şekillenecek.

Yeni web sitesinde kullanıcılar; “Haberler-Duyurular” başlığı altında belediyenin servis ettiği tüm bülten, açıklama ve fotoğraflara ulaşabilecek. “Kültür Sanat” başlığı altında belediyenin kültürel ve sosyal etkinlikleri ile faaliyetleri, “Kurumsal” başlığı altında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihçesi, eski belediye başkanları, kurum faaliyet ve performans raporları, imar ve kentsel düzenlemeye yönelik faaliyetler, AB ve proje çalışmaları, kardeş kentler, muhtarlıklar ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, encümeni ile etkin komisyon üyeleri görülebilecek. “Hizmetlerimiz” başlığı altından da, ulaşımdan yaşlı bakımına,  eğitim destekten kadına yönelik hizmetlere, atık ve bertaraf işlemlerinden imar hizmetlerine kadar İzmir’de gerç ;ekleşen pek çok bilgiye kolaylıkla ulaşılabilecek.  “Başkan” sayfasından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ait twitter mesajlarına da erişilebilecek. Ayrıca beğenilen tüm metin, fotoğraf ve videolar, ilgili sayfanın sağ üst köşesinde yer alan sosyal medya platformlarında paylaşılabilecek. Vatandaşlar, yenilenen internet sitesiyle ilgili görüşlerini sitede yer alan ankette belirtebilecek.

Yenilenen www.izmir.bel.tr, platform gözetmeksizin internet erişimi olan tüm cihazlara uyumlu olarak çalışıyor. Bilgisayarların yanı sıra tüm cep telefonları ve tabletlerden siteye çok daha kolay erişilebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni web sitesine görme engelli kullanıcılar da rahatlıkla giriş yapabiliyor.