EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi’ndeki 50 organize sanayi bölgesinin katılacağı istişare toplantısı için kente gelen OSBÜK (Organize Sanayi Bölgesi Üst Kurulu) üyelerini ağırladı. Konya, Adana, Antalya, Kocaeli, İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa, Kayseri, Çorum ve Mersin temsilcilerinin yer aldığı Kurul üyeleri, İzmir’deki raylı sistem ve fuarcılık yatırımlarını yakından takip ettiklerini söyledi. Kentin fuarcılıkta bir marka haline geldiğini kaydeden OSBÜK üyeleri, yurt dışındaki pek çok önemli fuarın şehir merkezine uzak olduğunu, İzmir’in ise havaalanının hemen yanında ve şehrin merkezine yarım saat uzaklıkta olan Fuar kompleksi nedeniyle önemli bir ava ntaj kazandığını söyledi.

 

Gaziemir'deki Fuar İzmir yatırımı için kazmayı vurmadan önce 340 dönüm alanı kamulaştırdıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Yüzde 100'ü belediye kaynaklarıyla bir eser ortaya koyduk ve fuarcılık şirketimiz İZFAŞ’a teslim ettik. Şimdi dünyanın sayılı fuarlarına gururla evsahipliği yapıyoruz" dedi.

 

11 kilometre olarak devraldıkları raylı sistemi 178 kilometreye çıkardıklarını da hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Raylı sistemi geliştirmeden toplu ulaşımı kolaylaştırmak mümkün değil. Biz ülke olarak bu yatırımlarda çok geç kalmış durumdayız. Konya, Eskişehir, Ankara'da düz bir zemin var; çok şanslılar. Bizde kumtaşı, granit, balçık, kaya; bütün zeminler mevcut. Bir de SİT bölgesi çok geniş. Bütün bunlara rağmen raylı sistem ağımızı sistemli bir şekilde büyütüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Ziyarette Kurul Başkanı Memiş Kütükçü, Başkan Yardımcıları Bekir Sütçü ve Ali Bahar ile Kurul üyeleri Hakkı Attaroğlu, Adem Ceylan, Ömer Ünsal, Seyit Ardıç, Hüseyin Durmaz, Tahir Nursaçan, Mustafa Yağlı, Sabri Tekli ve Genel Sekreter Vekili Serkan Ata hazır bulundu.