EGE MECLİSİ -  Çalışmaları ve başarısıyla ünü Buca sınırlarını aşıp Ege Bölgesi’ne yayılan Merkez, kurulduğu günden bugüne 2 bin 662 vatandaşa destek sağladı. Danışanlarına hukuki, psikolojik ve sosyolojik her türlü konuda destek veren Merkez, tamamen gizlilik esasıyla ücretsiz olarak hizmet veriyor.

 

Buca Belediyesi’nin kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı sosyal kesimlerdeki kadınların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla kurduğu Buca Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi, Bucalı kadınların psikolojik, sosyolojik ve hukuksal her türlü sorununda yanında oluyor. Tamamen gizlilik esasıyla, ücretsiz hizmet veren merkez kurulduğu günden bu yana 2 bin 662 kişiye psikolojik, sosyolojik ve hukuksal destek sağladı.   

Ünü Ege’ye yayıldı

Başta Buca’da yaşayan vatandaşlara hizmet veren Merkezin ünü başarılı ve etkin çalışmalarıyla Ege Bölgesi geneline kadar ulaştı.  Merkez’e Tire, Bayındır, Bergama ve Torbalı ilçelerinin yanı sıra Karşıyaka, Konak gibi merkez ilçelerden de danışan başvuruları geliyor.

Gizli ve ücretsiz 

Fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan, sosyal dışlanmaya ve her türlü ayrımcılığa uğrayan kadınlara; hukuksal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti veren Merkez, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik yaygın farkındalık çalışmaları da yapıyor.Şahsen başvurarak veya telefonla randevuyla çalışan merkez, danışanlarına tamamen gizlilik esasıyla uzman psikologlarla hizmet veriyor.

2 bin 662 danışana hizmet verdi

Kadınların yanı sıra ailelere de hizmet veren merkez aile danışma bölümünde özellikle boşanma, aile içi iletişim ve öfke kontrolü konularında yoğun talep görüyor.Merkezde bugüne kadar 673 kişiye sosyolojik farkındalık eğitimi, 1241 kişiye aile danışmalığı, 638 kişiye psikolojik danışma ve 110 kişiye hukuksal danışmanlık olmak üzere toplam 2 bin 662 danışana hizmet verdiklerini belirten yetkililer, Bucalıları sorunları karşısında harekete geçmeye ve ücretsiz danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaya çağırıyor.