İZFAŞ,2018 yılında iki yeni fuar daha düzenleyecek. Bu yıl 43’cüsü yapılacak Shoexpo-İzmir Ayakkabı Çanta Fuarı ile birlikte 24-27 Nisan tarihleri arasında Leather&More-1. Deri ve Dergi Giyim Fuarı, 26-27 ve 28 Nisan’da ise Fashion Prime-1. Tekstil, Hazır Giyim ve Teknolojileri Fuarı yapılacak. 

Türkiye’nin en nitelikli fuar alanı olan fuarizmir’de gerçekleşen fuarlara her yıl yenileri ekleniyor. Gerçekleştirdiği fuarlarla kent ekonomisi ve ilgili sektörlere büyük katkılar sağlayan İZFAŞ, 2017 yılında ilk kez düzenlenen ve hazır giyim sektöründe büyük bir boşluğu dolduran Pretexpo-Moda ve Hazır Giyim Fuarı’ndan sonra 2018 yılında iki yeni fuarı daha kente kazandıracak. 

Bu yıl 43’üncü kez yapılacak Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı ile birlikte 24 – 27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Leather&More – 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı, markalar, perakendeciler, toptancılar ve tasarım firmalarının, en iyi yerli ve yabancı deri - deri giyim üreticileriyle buluşmasını sağlayacak. 26 – 28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Fashion Prime – 1. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ise, tekstil ve konfeksiyon tedarikçilerini bir araya getirecek. 

Deri’nin kalbi İzmir’de atacak 

Bu yıl 24 – 27 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 43. Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı ile birlikte Leather&More – 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı da düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilecek olan Leather&More – 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı, deri sektörünü fuarizmir’de buluşturacak. Fuarla birlikte; 4 gün boyunca deri ve deri giyim markaları, perakendeciler, toptancılar ve tasarım firmalarının, en iyi yerli ve yabancı deri ve deri giyim üreticileri ile bir araya gelmesi sağlanacak. Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı ile bir bütün olacak Leather&More, sektördeki yenilikleri, sezon modasını bir arada görme fırsatı sunacak. Ayakkabı üreticileri, erkek ve kadın ayakkabılarında ilk sıralarda yer alan derinin son sektör gelişmelerini takip etme, ikili görüşmeler yapma ve ticari ilişkiler kurabilme şansı yakalayacak. Ayrıca fuar döneminde oluşturulacak Hosted Buyer alanında, yurtdışıdan gelecek satın alımcılarla katılımcıların görüşmeler yapması ve anlaşmalar gerçekleştirmesi hedeflendi. Perakendeciler, toptancılar, zincir mağazalar, deri aksesuar mağazaları, deri yan sanayi, tasarımcılar, dış ticaret firmaları ile sektör temsilcilerinin beklendiği Leather&More - 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak. Fuarda Deri Konfeksiyon, Deri Aksesuar ve Tabak Deri gibi ürün grupları sergilenecek. 

Deride İzmir’in yeri 

Türkiye’de deri üretiminin yüzde 50’sinden fazlası İzmir’de gerçekleşiyor. İzmir limanından dünyanın dört bir noktasına ihracat yapılıyor. İçinde deri üretimi yapılan ilk organize sanayi bölgesi de İzmir’in Menemen ilçesinde kuruldu. İzmir Serbest Bölgesi’nin temelleri, 1984 yılında İzmir Deri Sanayicileri Yapı Kooperatifi ile atıldı. Kooperatif, 1988 yılında İzmir Organize Deri Sanayi Bölgesi statüsünü kazandı. Bakanlar Kurulu’nun 1997 tarihindeki kararıyla İzmir Menemen Deri Serbest Bölgesi (İDESBAŞ) kuruldu. 2011 yılında bölgenin artan potansiyeliyle, deri dışında farklı sektörlere de açılma yönünde bir adım atılırken, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla İzmir Serbest Bölgesi-İZBAŞ adını aldı. 

Ülkemizde deri sektörü; iyi gelişmiş ve organize olmuş, modaya uygun, yüksek kalitede üretim yapan firmalardan oluşmuş bir endüstri haline gelirken, Türkiye’de 6 bin 767 Şirket ve 64 bin 533 çalışan, sektöre hizmet ediyor. 

Yeni bir tekstil fuarı: Fashion Prime 

Sektöründe Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir, Shoexpo, Pretexpo gibi moda fuarlarını barındıran İzmir, bu yıl yeni bir tekstil fuarı daha kazandı. 2018’de tekstil sektörü, Fashion Prime – 1. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’nda bir araya gelecek. 26 Nisan Perşembe günü başlayacak Fashion Prime, 28 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek. Shoexpo ve Leather&More’un devam ettiği tarihlerde düzenlenecek Fashion Prime da, fuarizmir’de yapılacak. Moda ve konfeksiyon sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünleri üreten, ticaretini yapan tedarikçileri bir araya getirmeyi amaçlayan Fashion Prime, önemli ticari bağlantılar kurulmasına da aracılık etmeyi hedefliyor. 

Neler sergilenecek? 

Fashion Prime; etiket, lastik, fermuar, düğme, vatka gibi konfeksiyon yan sanayi ürünlerine, gelinlik kumaşı, abiye kumaşı, ev kumaşları gibi kumaş türlerine, konfeksiyon dikiş makineleri, nakış makineler, yatak yorgan makineleri, lazer kesim ve dijital baskı makineleri, ütü makineleri gibi konfeksiyon makinelerine, birçok iplik çeşidine ve hizmet sağlayıcılarına ev sahipliği yapacak. Oluşturulacak Hosted Buyer alanıyla da satın alımcılarla yeni ticari ilişkilere imza atılacak. Yurtdışıdan gelecek satın alımcılar, fuar katılımcılarıyla görüşmeler yapma şansı yakalayacak. 3 gün sürecek Fuar, sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak.