Öncelikle sağlıklı bir operasyon için alanında uzman cerrahlarla görüşerek ve çalışarak bu süreci atlatabilirsiniz. Burun estetiği ameliyatlarında olduğu gibi alanında uzman olan cerrahlar doğru zamanda doğru müdahaleyle bu işlemi gerçekleştirecek ve iyi bir sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır. Böylece karşılıklı güven ile sağlıklı ve mutlu bir operasyon uygulanmış olur. Hastada meydana gelen saç dökülmesinin irsi olarak mı yoksa stres ve üzüntü nedeniyle mi gerçekleştiğinin bilinmesi gerekir. Bunun akabinde nasıl bir yöntem uygulamanız gerektiğini uzman doktorlarınızla istişare ederek karara bağlamanız operasyonun sağlıklı bir şekilde yapılmasında çok büyük önem arz etmektedir.

Liposuction yönteminde yapılan işlemlere benzer bir durum gibi gözükse de burada durum klonlama ile ilgilidir. Klonlama işlemi yapılmadan önce donör bölgeden alınacak köklerin özenle değerlendirme yaparak alınması hastanın sonradan oluşacak hoşnutsuzluğunun önüne geçecektir. Burada hastanın unutmaması gereken kök alınacak bölgede hoşuna gitmeyecek bir görüntü oluşmamasına dikkat etmesi gerekir. Geleceği de düşünerek seyrelme bölgelerini dikkate alarak rezerv kök bırakılmalıdır. Operasyon yapılacak bölge alın bölgeniz ise erkeksi bir görüntü oluşturması için ön çizgiyi abartarak çok önden başlatmayın. Bayanlarda ön çizgi farkı olduğunu hatırlayarak bayanlar gibi ön çizginizi düz yapmayın. Sağ ve sol köklerdeki oyuklar size erkeksi bir görünüm kazandıracağı gibi büyük miktarda kök tasarrufu da yapmanıza sebep olacaktır.

Uzmanınıza danışarak ekim yapılacak bölgenin ve diğer bölgenin sıklık oranları dengeli ayarlanmalı, göze hoş görüntü verecek bir işlem uygulanmalıdır. Birden fazla seans yaptırdığınız da seanslarınızı zamana yayarak ekim yaptırınız. Ailenizde daha önce saç ekimi yaptıran biri varsa ona danışarak nasıl bir süreç geçirdiğini ve nasıl bir sonuç aldığını öğreniniz. Böylelikle sağlıklı ve başarılı bir operasyon geçirmenize yardımcı olacaktır.

Kaynak: FBM