EGE MECLİSİ - Torbalı Belediyesi örnek belediyecilik hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar kurumsallaşma yolunda Türkiye’ye örnek olacak birçok adım atan Torbalı Belediyesi şimdi de Başkan Görmez’in talimatı ile kendi bünyesi altında Muhtarlar Müdürlüğü birimini kurdu. Kurulan bu birim mahalle muhtarlarından gelen talepleri ilgili birimlere aktararak mahalli hizmet ağının daha güçlü ve  etkin hale gelmesini sağlayacak. 7 gün 24 saat hizmet verecek olan birim, belediye hizmetlerinin güvenli ve verimli bir şekilde sunulmasını, muhtarlardan gelecek olan sorun ve taleplerin hızlı bir şekilde ilgili birimlere iletilmesini sağlayacak, bunun yanında muhtarlık makamının etkinlik ve işlevselliğini de artırmış olacak. Muhtarlar Müdürlüğü, gelen talepleri takip ederek çözüme kavuşması noktasında da önemli bir görev üstlenecek.

 

Muhtarlar adına teşekkür

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in talimatı ile kurulan Muhtarlar Müdürlüğü’ne en büyük destek Torbalı Muhtarlar Derneği’nden geldi. Torbalı’daki muhtarlar adına Başkan Görmez’e teşekkür eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve Dernek Başkanı Atatekin Doğan, “Vatandaşlarımızın bizlere ilettiği sorun ve istekleri belediye birimlerine aktarma noktasında bugüne kadar bir takım sıkıntılar yaşıyorduk. Kurulan bu müdürlük ile bundan sonra tek bir birim ile muhatap olacağız. Sorunların iletilmesi ve çözülmesi noktasında muhtarlar olarak işimiz kolaylaştı. Belediye Başkanımız Sayın Adnan Yaşar Görmez  bu adım ile biz muhtarlara ne kadar değer verdiğini de göstermiş oldu. Belediye bünyesinde Muhtarlarımız için görev yapacak böyle bir birim kurduğundan dolayı sayın Başkanımız Adnan Yaşar Görmez ve ekibine Torbalı Muhtarlar Derneği ve Torbalı’daki muhtarlar olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“Muhtarlarımız  başımızın tacı”

Yerel hizmetler noktasında muhtarların önemli bir misyon üstlendiklerini ifade eden Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Muhtarlık makamı bugüne kadar hak ettiği değeri göremedi. Hükümetimizin başarılı çalışmaları ile daha etkin hale gelen muhtarlarımız başımızın tacıdır. Torbalı’da görev yapan muhtarlarımız halkımızın sorun ve taleplerine direkt  muhatap oluyor, var olan sorunlara bizzat temas ediyorlar. Bu anlamda biz de hizmet ağımızı geliştirmek adına önemli bir adım atarak Muhtarlar Müdürlüğü birimimizi kurduk. Bu birim muhtarlarımızdan gelen talepleri ilgili birimlere aktararak daha hızlı ve daha etkin bir şekilde çözülmesini sağlayacak. İlçemize, belediyemize ve muhtarlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.