EGE MECLİSİ - İzmir'in Balçova ilçesinde, işlettiği restoranını kapatıp kardeşleriyle birlikte bir teknede “Balıkçı Ablalar" ismiyle sardalya satmaya başlayan Suna Güler, balık ekmekte İzmirlilerin tercihi oldu.

 

İzmir'de yaşayan Suna Güler, seneler önce işlettiği restoranı kapatıp bir tekne satın alarak, İnciraltı Sahili'nde, "Balıkçı Ablalar" ismiyle sardalya satmaya başladı. Teknede, ikisi Güler'in kardeşi olmak üzere 5 kadın çalışıyor. Müşteriler, küçük boyutlardaki masa ve taburelerin üzerinde balıklarını yerken, birçok müşteri içeride çok sıcak bir ortam olduğunu belirtip, evlerindeymiş gibi hissettiklerini söylüyor.  

"DOĞRU TERCİH YAPMIŞIZ"

Çevredeki esnaf, Balıkçı Ablalar'ın, İnciraltı'nda balık ekmek denince ilk akla gelen yerlerden olduğunu belirterek, Urfa'da yayın yapan yerel bir televizyon kanalının bir progragramının da balık ekmek kültürünü izleyicilerine yansıtmak için Balıkçı Ablalar'a geldiğini ve burada bir bölüm çektiklerini söyledi. Müşterilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını ve çalışanların kadın olması nedeniyle kendilerine her anlamda güvenildiğini belirten Güler, "Sadece sardalya satıyoruz çünkü birçok şey satarak lezzetten feragat etmektense, bir balık çeşidi sunup en iyisini, en lezzetlisini yapmayı tercih ediyoruz. Gelenlerin tepkilerinden de anladığımız üzere doğru bir tercih yapmışız" dedi. (Davut CAN/DHA)