EGE MECLİSİ - Dikili Belediyesi, cadde ve sokaklar ile sahil bandının estetik görünümünü koruma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un talimatı ile oluşturulan Acil Çözüm Ekipleri, cadde ve sokaklarda bakım, onarım, yenileme çalışmalarını titizlikle sonuca ulaştırırken, kent merkezi ile sahil bandındaki temizlik ve kent genelindeki kaçak moloz dökümüne karşı mücadele harekâtını da ivedilikle gerçekleştiriyor. Kısa zamanda başarıyla ortaya konulan çalışmalar vatandaştan da tam not almayı başardı.

 

Dört Koldan Seferberlik

Çalışma kapsamında Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye duyarlı ve kent estetiğine önem veren bir anlayışla mahallelere çıkarma yaparak, cadde ve sokaklardaki bakım, onarım, yenileme çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor. Ekipler son olarak İsmetpaşa Mahallesi 76. Sokak’ı elden geçirerek, kullanıma bağlı olarak ömrünü tamamlayan yol zemini ve kaldırımlardaki kilit parke taşlarını yeniledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de, yoğun çalışma temposunda ilk olarak tüm sahil bandında hummalı bir kıyı temizliği yürüterek, dalgaların kıyıya sürüklediği deniz eriştesi, yosun, midye kabuğu ve ağaç dallarından oluşan 12 kamyon atık toplayarak, bertaraf edilmesini sağladı.

 

Kaçak Moloz Dökümüne de Geçit Yok

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un talimatı ile tüm imkanları seferber eden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ardından Şafak Pavey Gençlik Merkezi önünden başlatılan ve kent merkezi yönüne doğru ilerleyen çalışma ile de denize sıfır konumdaki yürüyüş alanını adım adım tazyikli suyla temizleyerek, daha temiz ve kullanışlı bir hale getirdi. Aynı çalışma kapsamında kaçak moloz dökümünün önüne geçmek için seferber olan Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha önceden belirlenmiş döküm alanları yerine boş arazilere, kırsalda bulunan yol kenarlarına kaçak moloz dökümü yapanlara da karşı etkin mücadele başlattı. Düzenli yapılan kontroller ile vatandaşlardan gelen şikâyetleri de dikkate alarak kent genelinde halk sağlığını tehdit eden ve kentte görüntü kirliliği yaratan 40 kamyon moloz ve inşaat atığını toplayarak, döküm alanına ulaştırılmasını sağladı.

 

“Yılmadan Usanmadan Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili insanının yaşamında kaliteyi baki kılmak için seferber olduklarını belirterek, “Vatandaşlarımızla el ele, omuz omuza katılımcı demokrasi anlayışımızla gerçekleştirdiğimiz her projede, her çalışmada Dikili’mize değer katmaya devam ediyoruz. Rutin hizmetlerimizin yanı sıra vatandaşlardan gelen taleplere göre gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarda toptan çözümler üretiyoruz. Ekiplerimiz bir yandan cadde ve sokaklarımızı modern ve kaliteli hale ulaştırırken, diğer yandan da kent geneli ile sahil bandında çevrenin ve doğanın koruması hassasiyetini en üst seviyeye çıkaran çalışmalar ortaya koyuyor” dedi.