EGE MECLİSİ - İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN’da 15 Şubat’ta başlayacak olan 'Artı Para' sistemine ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Kocaoğlu İZBAN’daki yeni sistemin daha adil, daha doğru ve daha hakkaniyetli olduğunu söyledi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Bornova TV’de yayınlanan ‘Kent Gündemi’ programına konuk oldu. İZBAN'da 15 Şubat’ta uygulanacak 'Artı Para' sistemine ilişkin eleştirilere, programda yanıt veren Kocaoğlu, İZBAN’daki yeni sistemin daha adil, daha doğru ve daha hakkaniyetli olduğunu söyledi. Kocaoğlu, şöyle konuştu:

 

"Ne yaparsanız yapın İzmir bir sallanır sonra taşlar yerli yerine oturur. Aliağa-Menderes, Aliağa-Selçuk oldu. Yarın da Bergama’ya gidecek, belki Kınık’a gidecek. 136 kilometreyi bugün tek biletle gitsin iddiasında bulunmak doğru değil. Bu işin adaleti var. Bizim yolcumuzun büyük bölümü Şirinyer ve Çiğli istasyonu arasında. Onları etkileyen bir şey yok. Büyük bir bölüm yükleyecek sonra geri kesilecek. Ödeyecekleri 2.86 TL’dir. Aynı ücrettir" dedi. '136 kilometreyi de aynı ücretle gitsin' demenin ne TCDD ne İzmir Büyükşehir Belediyesi açısından doğru olmadığını savunan Kocaoğlu, gizli zam eleştirilerine de değindi. Herhangi bir zammın söz konusu olmadığını kaydeden Kocaoğlu, "Bunu İstanbul ve Ankara’yla kıyaslandığında İzmir'dekinin ne kadar ucuz olduğu görülecektir. Ev kiralarının yüksekliğinden dolayı daha uzak semtlerden ev alan ya da kiralayan vatandaşlarımıza destek olmak için 90 dakikayı çıkardık. 25 kilometrenin ötesinde cüzi de olsa bir para almak işin doğasındadır. Sadece lokomotiflere ödediğimiz para dünya paradır. Ulaşım desteklensin ama her şeyin bir sınırı vardır. Gittiğin kadar öde tarifesinin daha adil, daha doğru, daha hakkaniyetli olduğunun ve hizmetin daha adil dağıtıldığının bilinmesi taraftarıyım. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCCD’nin köşeye sıkıştırılmasının doğru olmadığını düşünüyorum." (DHA