EGE MECLİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti’nin İzmir’de CHP’den oy alacağı iddialarına yanıt verdi. Yücel, "İzmir seçmeninin İYİ Parti de olsa CHP’den başka bir adrese gideceğini düşünmüyorum. İYİ Parti’yi desteklemek için CHP’ye zarar vermek ya da CHP’nin oylarını düşürerek AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmek, çok doğru bir davranış olmaz" dedi.

 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımının ardından, örgütün yol haritasını belirleyecek. CHP’nin İzmir için yapacağı çalışma takvimi, ilçe örgütleri ile birlikte hazırlanacak. Partinin çalışma ajandasının ilk sırasında öncelikle kaybedilen 8 ilçenin geri kazanılması yer alıyor. CHP, 2014 yerel seçimlerinde kaybettiği yerlerde, 'Bu ilçeleri neden kaybettik' sorununa yanıt arayacak. 

İl Başkanı Deniz Yücel, gelecek günlerde ilçe başkanlarını ziyaret etmeye başlayacak. İlçe örgütleri ile ortak bir yol haritası belirlenecek ve çalışmalar buna göre şekillendirilecek. Ancak 8 ilçe için daha hassas ve yoğun bir çalışma programı ortaya konacak. Diğer ilçelere göre kaybedilen adreslerde daha fazla çalışma yapmayı düşündüklerini açıklayan Deniz Yücel, "2014 yerel seçimlerinde bu ilçelerde seçimlerin neden kaybedildiğini tespit etmek lazım. Bunu yaptıktan sonra doğru tedaviyi uygulamak gerekiyor. CHP’nin ideolojileri, plan ve programları doğrultusunda yerel yöneticilerimiz olmalı" dedi. Aday belirleme sürecinin çok önemli olduğunu kaydeden Yücel, belli ilçelerde bu görevlere taleplerin çok olduğunu anımsatarak, ancak bir kişinin aday gösterildiğini söyledi. Aday gösterilmeyenlerin, parti çalışmalarına katılmaları için gerekli tüm çabayı ortaya koyacaklarını ifade eden Yücel, "Küstürmeyecek, geri çektirmeyecek, aktif şekilde çalışmalara katılmalarını sağlayacağız" dedi.

 

"İZMİR SEÇMENİNİN CHP'DEN BAŞKA BİR ADRESE GİDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

CHP İl Başkanı Yücel, ilçe örgütlerine güvendiğini ve tüm partililerin gereken çalışmaları yaptıklarını belirterek, kaybedilen ilçelerde çalışmalara ağırlık verirken diğer ilçeleri gözden çıkarmalarının söz konusu olmadığını kaydetti. İYİ Parti’nin İzmir’de CHP’den oy alacağı yönünde endişesinin olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Yücel, şunları söyledi:

"İzmir seçmeni, bilinçli seçmendir. İYİ Parti’nin genel seçimlerde barajı aşması için destek verme gibi eğilimleri olabilir. Ama onun dışında, İzmir seçmeninin İYİ Parti de olsa CHP’den başka bir adrese gideceğini düşünmüyorum. İYİ Parti'yi desteklemek için CHP’ye zarar vermek ya da CHP’nin oylarını düşürerek AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmek çok doğru bir davranış olmaz. İzmir seçmeni de bunun bilincindedir." (Umut KARAKOYUN/DHA)