Ankara'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye ziyaretinin ikinci gününde mevkidaşı Çavuşoğlu tarafından ağırlanıyor. İki bakan arasındaki görüşme sürerken Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Ankara'nın talepleri arasında YPG'nin Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi olduğunu söyledi. Getirilen bir diğer öneri, Türk ve ABD askerlerinin Menbic'te birlikte konuşlanması.ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın kritik Türkiye temaslarının ikinci günü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla Ankara Palas'ta bir araya geldi. İki bakanın gündeminde Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı, Suriye, FETÖ gibi başlıklar var.

Görüşme sürerken Reuters'a konuşan Türk yetkili, Ankara'nın YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesini istediğini söyledi. Menbic'te Türk ve Amerikan askerlerinin birlikte konuşlanması da öneri olarak masaya getirildi. Washington tarafının Menbic önerisini değerlendirdiği belirtiliyor.

Basın toplantısı bekleniyor

Çavuşoğlu, Tillerson'ı saat 09.45 sularında Ankara Palas'ın girişinde karşıladı. Türk ve ABD bayrağının önünde poz veren iki bakan, daha sonra üst kata çıkarak baş başa görüşmeye geçti.

Bakan Çavuşoğlu, bu sırada mevkidaşına Ankara Palas'ın tarihine ilişkin bilgiler verdi.

Bakanlar daha sonra heyetler arası görüşmeye geçecek, ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam kabul edilen Tillerson, 3 saati aşan bir görüşme gerçekleştirmişti.(Reuters)