EGE MECLİSİ - Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ‘Karşıyakalı Çocuklar Atatürk’e Mektup Yazıyor’ projesiyle anlamlı bir rekor denemesi başlattı. Müzeyi ziyaret eden ilköğretim okulu öğrencileri, Atatürk’e ithafen dünyanın en uzun mektubunu yazacak. 23 Nisan öncesinde tamamlanacak dev mektup, Guinness Rekorlar Kitabına aday gösterilecek. 

 

HEDEF 500 METRE

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz Eylül ayında hizmete açtığı Türkiye’nin ilk Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nde, “Karşıyakalı Çocuklar Atatürk’e Mektup Yazıyor” projesini hayata geçirdi. Kısa süre önce başlatılan uygulamaya, ilçedeki ilkokul ve ortaokulların öğrencileri katılabilecek. Çocuklar müzeyi ziyaret ederek, 500 metrelik kağıt rulosu üzerine Ata’ya dair duygu ve düşüncelerini yazacak. Yüzlerce öğrenci, Atatürk için tek yürek olup birbirlerinin satırlarını devam ettirecek. 23 Nisan öncesinde rulonun tamamlanması hedefiyle, kesintisiz dev bir mektup oluşturulacak.

ATA’YA ARMAĞAN

Baştan sona çocukların kaleme alacağı mektup, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’e götürülecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve öğrenciler, dev mektup ile birlikte Atatürk’ün huzuruna çıkacak. Karşıyaka’nın ve Karşıyakalı çocukların, bu projeyle Guinness Rekorlar Kitabında yer alması için de için girişimler yapılacak. Mektup, uzunluğuyla dünya rekoruna aday gösterilecek.

KARŞIYAKA’YA YAKIŞACAK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yetişen çocuklarımız, aydınlık geleceğimizin en büyük teminatıdır. Her biri gurur kaynağımız olan evlatlarımızla, sonsuz Atatürk sevdamızı bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz. İlköğretim çağındaki tüm öğrencileri Evrensel Çocuk Müzemize davet ediyor, bu projede yer almaya çağırıyoruz. Bu rekor, Karşıyakamıza ve Karşıyakamızın aydınlık çocuklarına çok yakışacak” dedi.