EGE MECLİSİ - İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve A Artı Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (A Artı OSGB) işbirliğiyle düzenlenen “İş’te Güvenlik İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yarışması Şampiyonlar Ligi”, bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek. Vestel, Tüprag, British American Tobacco, Polibak, Schneider Elektrik, Egedeniz, Sanpan, Yıldız Yangın, Yedaş ve Konak Belediyesi Temizlik Şirketi Merbel takımları, farklı gruplarda birbirleriyle yarışacak. Grupların ve yarışma takviminin belirlendiği kura çekimi, Konak Belediyesi Alsancak Tülay Aktaş Kültür Merkezi’nde, katılımcı firmaların temsilcilerinin de katılımıyla yapıldı.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, amaçlarının, İSG konusunda işverenleri ve çalışanları bilinçlendirmek olduğu kadar, toplumda da İSG farkındalığı yaratmak olduğunu söyledi. Türkiye’de iş kazalarında günde ortalama dört kişinin can verdiğini, her yıl binlerce çalışanın yaralandığını ve sakat kaldığını vurgulayan Küçükkurt, “İş kazalarının yüzde 98’i önlenebilir. Yeter ki İSG önlemleri kusursuz alınsın. Bu yarışmanın çıkış noktası, alınması gereken bu önlemlerin keyifli ve heyecanlı bir süreçte ilgiyle öğrenilmesi. Beyinlere ezber değil, bilgi olarak yerleşmesi. Zira ezber unutulur, bilgi ise kalıcıdır ve her daim yeni gelenlere öğretilir” dedi.

Birinci ekibe gemi turu

Yarışma maratonu Ekim ayına kadar devam edecek. Birinci olacak ekip, Cruise gemisiyle bir haftalık tatil kazanacak. İkinci ve üçüncü ekiplere para ödülü, tüm katılımcılara sertifika ve madalya verilecek. Öte yandan katılımcı kurum ve kuruluşlara da toplumda İSG bilinci oluşmasına sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür belgeleri sunulacak.