EGE MECLİSİ - Ege Üniversitesinde (EÜ) 2015 yılında çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları Ege Üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı. Anmada anne Özlem Çakıroğlu gözyaşlarını tutamadı. 

20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesinde ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK'nın gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasında çıkan kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo, yargılama sonrasında 18 Temmuz 2017'deki duruşmada 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 3. yıl dönümünde Bornova'daki Panarbaşı Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Anma törenine Çakıroğlu’nun babası Fuat Çakıroğlu ve annesi Özlem Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra yüzlerce ülkücü katıldı. Anma töreninde mevlit okutulurken, anne Özlem Çakıroğlu gözyaşlarını tutamadı.

“Fıratımız şehit oldu, binlerce Fıratımız var oldu”

Edilen duaların ardından konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “20 Şubat 2015 tarihinde rahmetli kardeşimiz, yiğit ülküdaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kalleşçe, alçakça şehit edildi. Maalesef o dönemde bir takım süreçler söz konusuydu. Terör örgütü PKK’nın temsilcileri olan alçaklar, üniversite içerisinde eğitim ve öğretim hayatını tamamlamak üzere olan kardeşlerimize türlü türlü mağduriyetler yaşatıyorlardı. Kimlik kontrolleri yapıyorlar, okul işgal ediyorlar, öğrenci kardeşlerimize baskı yapıyorlar, akla hayale gelmeyecek her türlü caniliği yapıyorlardı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz, devletin ilgili kurumlarıyla o dönem defalarca görüşmüştü ama maalesef o dönemin yetkililerinin gerçeğini şimdilerde görmekteyiz. FETÖ ve PKK terör örgütünün omuz omuza milletimizin evlatlarına kalleşçe oyun kurduklarını daha iyi bir şekilde görüyoruz. Acımız tarifsizdir, içimiz alev alev yanmaktadır ama çok daha güçlüyüz. Teşkilatlarımız, gençlerimiz çok daha kararlı bir şekilde varlığını devam ettirmektedir. Fıratımız şehit oldu, binlerce Fıratımız var oldu. Bu anlayış ebediyen devam edecektir” dedi.

“Çakıroğlu siyasete alet edilemez”

Kılavuz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir ziyareti sırasında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun mezarını ziyaret ederek fotoğraf paylaşmasının ardından çıkan tartışmalar üzerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı “Şehit mezarı ziyaret etmek için saray soytarılarından izin alacak değiliz” sözlerine de isim vermeden yanıt verdi. Kılavuz, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun kabrinde yakışıksız, nahoş bazı görüntülerin durumu söz konusudur. Kim olursa olsun kabristanı ziyaret edebilirler. Herkesin başımızın üzerinde yeri vardır ama ülküdaşlarımızı kıracak bazı sözlerle fotoğraf paylaşmak riyakarlıktır. Kendisine tavsiyemiz aklını başına almasıdır. Yoksa çürümüş beyni ile, kokmuş hali ile kendi sonu iyi olmaz. Kardeşlerimizin herhangi bir polemiğin içinde bulunması söz konusu değildir. Ama ısrarla bir kavga ortamına çekmeye çalışanlara karşı da bizim söylemimiz ve tavrımız olacaktır. Kendi işlerine baksınlar. Tez zamanda camiamızdan ve teşkilatlarımıza özür dilemelerini bekliyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu siyasete alet edilemez. Birilerinin küçük oyunlarının, çıkarlarının üzerinde tutulamaz” diye konuştu. 

“Fırat şehittir”

Baba Fuat Mahir Çakıroğlu oğlu Fırat ile gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Fırat hiçbir siyasi partinin malzemesi değildir. Fırat ülkücüdür. Bunu herkes biliyor. Biz yapmadık o kendi oldu, iyi ki de olmuş. Fırat milliyetçi, Atatürkçüdür, herkes bunu böyle bilsin. Kimse Fırat’ı siyasetine bulaştırmasın. Gençliğin lideridir. Hiçbir zaman unutulmayacak. Üniversitedeki öğrencilere söylüyorum; hiçbir zaman Fırat’ın bıraktıklarını unutmasınlar. PKK’lı teröristlere, vatan hainlerine üniversiteleri bırakmasınlar. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Devletin başındakilere sesleniyorum; Fırat’tan bahsetmelerini istiyorum. Şehit olduğunu kabul etsinler. Grup toplantısı ya da gittiği yerlerde söylesinler. Fırat şehittir, bunu herkes kabul edecek.”

 

“Umudumu kaybetmeyeceğim”

Anmada sık sık gözyaşı döken anne Özlem Çakıroğlu ise, “Benim oğlum ülkücü ve ben onunla gurur duyuyorum. Benim oğlum Türkiye’nin evladı oldu. Hiçbir siyasetin çocuğu değil. Çok farklı düşüncede olan insanlar bile emekli bir öğretmen okulda beni buldu. Fırat’ın şehit haberini aldığında kendisi bir şiir yazmış ve bunu bizzat bana getirdi. Bu yüzden ben kim ne yaptı bunu çok fazla konuşmak istemiyorum. En büyük Allah’tır. Oğlumu siyasete alet eden kişileri Allah’a havale ediyorum. İlk yıl dönümünde burası çok kalabalıktı, dedim ki ‘ilk sene ama gittikçe sayı azalacaktır, hep böyle olur’ dedim. Ama her sene daha fazla Fıratlar buraya geldiği için çok mutluyum ve gururluyum. Hüzün, mutluluk, sevinç hepsini bir arada yaşıyorum. Burada bu kalabalığı görmek beni o kadar umutlandırıyor ki bazen umudumu kaybettiğimde bu anı düşüneceğim ve ölene dek umudumu kaybetmeyeceğim. Oğlum başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı. (Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri/İHA)