Galatasaray - Kasımpaşa maçında Fransız yıldız Bafetimbi Gomis kısa süreli baygınlık geçirerek saha ortasında hareketsiz kaldı. Sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Bir süre tedavi gören yıldız oyuncu bir süre sonra ayağa kalktı.

 

Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Kasımpaşa - Galatasaray maçında dakikalar 7'yi gösterirken yürekleri ağza getiren bir pozisyon yaşandı. Sarı-kırmızılı takımın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis, rakip ceza sahası içinde kendini yere bıraktı. Baygınlık geçiren Fransız forveti gören futbolcular büyük bir telaşla sağlık ekiplerini çağırdılar.

Kısa süreli baygınlık geçiren Gomis'e hemen müdahalede bulunuldu. Ayağa kalkan yıldız santrfor, 2 dakikalık tedavisinin ardından sağlık ekiplerine iyi olduğunu ve oynamak istediğini belirtti.

 

DAHA ÖNCEKİ KULÜPLERİNDE DE OLDU

Gomis, kariyerinde daha önce de böyle durumlar yaşamıştı. Hastalığının adı vazovagal senkop. Kan basıncı ya da kalp atışları ani bir şekilde azalıyor ve baygınlığa yol açıyor.

Yıldız oyuncu son olarak 2015’te böyle bir baygınlık geçirmişti. O dönem rahatsız olan babasını ziyaret etmek için çok sık seyahat ettiğini ve bu durumun kendisini kötü etkilediğini ifade etmişti.

 

GALATASARAY DOKTORU, "BAYILABİLİR" DEMİŞTİ

Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, Gomis'in transfer gününde ileride bu tip bayılma vakalarının olabileceğini dile getirmişti. İnce Gomis'in sağlık durumu ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

2017 yılında transfer söz konusu olduğunda Fransa'da tarafsız ve Paris'in en iyi hastanesine davet edip orada değerlendirdik. Son olarak da burada sponsor hastanemiz Medical Park'ta değerlendirmeleri yaptık. Yapısal bir kalp problemi biz de bulmadık; daha önceki raporlarında da bulunmamış. Oyuncunun benzer bayılmaları yaşaması muhtemel ve yaşayacaktır da... Bu son derece normal ve takip eden bütün sağlık kurulları tarafından da kayıt altına alınmış. Durumunu biliyoruz. Fakat bu durumun altında futbol oynamasına engel olacak bir kalp problemi son 15 yılda yapılan sağlık kontrollerinde rastlanmamış. Bizim de yaptığımız kontrollerde böyle bir duruma rastlanmadı. Galatasaray tüm riskleri bilerek bütün önlemleri kontrat düzeyinde aldı. Futbol oynamasına engel bir durum yok. Fakat her an bir yerde; antrenman ya da maçta olabilir bir bayılma yaşayabilir. Bizim hazırlıklı olduğumuz, sürpriz bir durum olmayacak. Doğuştan bir kalp hastalığı ya da yapısal bir bozukluk söz konusu değil. Fransa'da iki gün süren detaylı bir araştırma yaptık. Bizzat benim de katıldığım oradaki kardiyologlar ile görüşme imkanı buldum. Buradaki kontrollerinde de futbol oynamasına engel bir duruma rastlamadık.” (Hürriyet)