EGE MECLİSİ - İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı üç mahalle, devlet kurumlarından yeterince hizmet alamadıkları, Bozdağ Kayak Tesisleri'nin kapalı olması sebebiyle turizm gelirlerini kaybettikleri ve göç verdikleri gerekçeleri ile komşu il Manisa'ya bağlanmak istiyor. 

 

"Ege'nin Uludağ'ı" olarak tarif edilen Ödemiş Bozdağ'a yakın mahalleler, bölgede son yıllarda artan işsizlik ve geçim kaynaklarının azalması sebebiyle göç vermeye başladı. Bozdağ Kayak Tesislerinin kapalı olması, ulaşım, ilgisizlik gibi olumsuzluklar sebebiyle turizmden elde ettikleri dolaylı gelirleri de kaybeden köylüler, çareyi komşu il Manisa'da arıyor. 

Bozdağ Mahallesi Muhtarı Halil Faruk Otçu, köylülerin yazın tarımla uğraştığını kışın da Bozdağ'a gelen yerli turistlere hizmet ederek gelir sağladıklarını ancak son yıllarda hem köylülerin hem bölgedeki esnafın gelirlerinde azalma meydana geldiğini belirtti. Otçu, buna gerekçe olarak Bozdağ Kayak Tesislerinin faal durumda olmaması, kar keyfi için çevre il ve ilçelerden gelen konukların tesislere giremeden geri dönmek zorunda kalması, köy yollarının bakımsızlığını öne sürdü. Geçtiğimiz haftalarda yapılması gereken geleneksel Bozdağ Dağcılık Festivali'ne izin verilmediğini aktaran Muhtar Otçu, Ödemiş Belediyesinden de yeterli desteği göremediklerini söyledi. 

 

Manisa'ya bağlanmak için referandum 

Bu yıl bölgeden yaklaşık 300 kişinin Ödemiş merkeze göç etmek zorunda kaldığını belirten Bozdağ Mahallesi Muhtarı Halil Faruk Otçu, şartlar bu şekilde devam ederse komşu il Manisa'ya bağlanmak için referandum yapmayı planladıklarını anlattı. Otçu, "Bahar aylarına doğru bir referandum talep edeceğiz. Ege bölgesinin Uludağ’ı olarak adlandırılan Bozdağ, ilgisizlikten küçülmeye başladı. Bu yıl yaklaşık 300 vatandaşımız Ödemiş’e göç etti. İşsizlik sorunu çeken vatandaşlarımız Bozdağ’ı terk etmeye başladı. Tekke, Ovacık Ve Bozdağ mahalleleri olarak İzmir’e bağlı olmaktan çıkıp komşu il Manisa’ya bağlanmak istiyoruz. Belki Manisa bize ilgi gösterir” şeklinde konuştu. (Onur Şahan/İHA)