EGE MECLİSİ - CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile başkan yardımcıları Azmi Kumova, Harun Düşenkalkan, Mehmet Türkbay ve Cüneyt Oğuz; İZSİAD Yönetim Kurulu toplantısına konuk oldu. Yücel, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda güven tazeleyen İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve yönetimini tebrik etti, başarı dileklerini sundu. Başkan Küçükkurt da aynı şekilde Yücel ve yönetimine başarı diledi.


“İthal vekil istemiyoruz”

Güncel konulara ve yaklaşan seçimlere değinilen toplantıda, İZSİAD yönetiminin verdiği en önemli mesaj, “Seçimlerde ithal aday istemiyoruz. Milletvekili adaylarımız, İzmir’de yaşayan, İzmir’i, İzmirliyi bilen, tanıyan insanlar arasından seçilsin” oldu. Geçmişte hatalar yapıldığını kabul eden CHP İl Başkanı Yücel de, “Bu konuda ben ve yönetimim kesinlikle gerekli tavrı alacağız ve göstereceğiz” sözünü verdi.

 

İşsizliğe çözüm önerisi

Toplantıda, işsizlik sorununun büyüklüğüne de değinildi. Bir yanda ciddi ölçüde işsizliğin var olduğu, öte yanda ise ‘nitelikli ara eleman’ bulmanın zorluğu konuşuldu. İZSİAD Yönetimi, özellikle belediyeler aracılığıyla tespit edilecek nitelikli personelin, dernek üyesi işyerlerine yönlendirilebileceğini ifade etti. Belediyelere ve kendilerine her gün onlarca kişinin ‘iş’ talebiyle geldiğini belirten CHP İl Başkanı Yücel de, “En büyük sorunumuz istihdam yaratmak. Bu konuda yardımcı olursanız memnuniyet duyarız” dedi.