EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tvDEN kanalının canlı yayınına katılarak Günaydın Ege programında Pınar Tosunoğlu’nun sorularını yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, kent gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

 

Programda “Seçimlerde aday mısınız?” sorusuna da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, esprili bir şekilde, “Bakacağız. Benim üstüme böyle gelirlerse aday olurum. Beni sakin bıraksınlar, üstüme gelmesinler.  Tabii ki eleştiri olacak.  En doğal haktır bu..  Ama önce iğneyi kendine, sonra çuvaldızı karşındakine batıracaksın" dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paterson Köşkü’nün yanında 20 yıllık kültür merkezi var. 15 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti bir kültür merkezini bitiremedi. Biz 2006 yılında yapımına başladığımız Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni 2008 yılında bitirdik. Sabuncubeli Tüneli’nde ışığı gördük ama hala arabayla geçemedik. ‘Metro bitmedi, tramvay gecikti’ demek yanlış. Benim de kültür merkezini ve Sabuncubeli’ni söylemem doğru değil.  Bir aksilik olur,  müteahhit kaçar,  zeminde problem çıkar.  Bunlar olur.  Önemli olan iyi niyetle çalışıp sorunları çözebilmektir.  Siz bunu bu şekilde değerlendirmeyin ‘şu, bu gecikti’ diye konuşursanız, ben de derim ki ‘Sabuncubeli Tüneli’nin temeli ne zaman atılmıştı? 2011 yılında.&nbs p; Şimdi sene kaç? 2008 yılında İstanbul ve Ankara’nın metrolarını yaparken bize yazı yazarak ‘metronuzu yapalım’ dediler.  ‘Buca metrosu ile Halkapınar-Otogar’ı yapın’ dedik.  Halkapınar-Otogar metro projesinin bizde avam projesi de vardı.  2008’den 2018’e.. 10 yıl geçti..  İstanbul ve Ankara’daki metroyu yaptı Ulaştırma Bakanlığı. Bakan Binali Bey’di.. O tarihten bu tarihe de İzmir milletvekili. İzmir’de bir şey yapılmadı.  Halkapınar 4.5 kilometre para değil.  Biz de iyi niyetle verdik. Yoksa şimdiye kadar 8.5 kilometrelik Narlıdere metro hattının ihalesine çıkmak yerine,  öncelikli garaj olduğu için Halkapınar-Otogar hattının ihalesini yapardık. Buca metrosundan hiç söz etmiyorlar bile.. İzmir’e yatırım yapmadan, İzmirli’ye çeşitli nitele melerle rencide edecek sıfatlar yükleyerek İzmir’i alamazsınız”.