Geçtiğimiz günlerde Bursa'da oynadıkları 'Mavi Balina' oyunun ardından Ahmet P. intihar etti. Batuhan K. ise intihar girişiminde bulundu. Batuhan K.'nin annesi, oğlunun hastanede yatarken çekilmiş fotoğrafını paylaşarak anne-babaları uyardı.

Olay, pazartesi akşamı merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi'nde meydana geldi. TIR şoförü Murat P.'nin 6 çocuğundan biri olan Ahmet P., evlerine gittiği arkadaşı Batuhan K. ile birlikte iddiaya göre 'Mavi Balina' oyunu oynadı. Oyunun ardından iki arkadaş, evin yakınlarındaki halı sahaya gitti. Ahmet P. burada intihar etti. Arkadaşının ölümüne tanık olan Batuhan K. sinir krizi geçirdi

OĞLUMU MAVİ BALİNA BU HALE GETİRDİ' PAYLAŞIMI

Arkadaşının ölümüne tanık olan Batuhan K.'nın olayın etkisiyle geçirdiği sinir krizi sonucu kendisini bir TIR'ın önüne attığı ortaya çıktı. Batuhan K.'nın TIR sürücüsünün dikkati sayesinde kazadan hafif yaralı kurtulduğu belirtildi. Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Batuhan K.'nın annesi Mücahide K., sosyal paylaşım sitesinde oğlunun da 'Mavi Balina' oyunundan etkilenerek intihar girişiminde bulunduğunun belirtti. Mücahide K., anne ve babaları uyarmak amacıyla Twitter'dan yaptığı ve altında oğlu Batuhan K.'nın hastanede yatarken çekilmiş fotoğrafı bulunan paylaşımında, "Anne babalar lütfen çocuklarınızı kontrol edin oğlum Mavi Balina oyunu yüzünden intihar girişiminde bulundu ve bu halde" ifadesini yazdı.Bu arada Batuhan K.nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

YANLARINDA SEHPA VE İP GÖTÜRMÜŞLERDİ

Ahmet P.'nin iyi bir kişiliğe sahip olduğunu belirten amcası Ömer Faruk P. "Ahmet, lise eğitimini devam ederken yarım bıraktı. Olay günü daha önceden birlikte okuduğu arkadaşlarının yanına giderek helallik istemiş. Arkadaşı Batuhan'ın evinde bilgisayarda Mavi Balina oyununu oynuyorlarmış. Hatta, bilgisayarda oyun izlerken, odanın kapısını kilitlemişler. Batuhan anne ve babasını odaya sokmuyormuş. Daha sonra evden ayrıldılar. Kamera görüntüsünde Ahmet'in, Batuhan'la birlikte olay yerine giderken ellerinde sehpa ve ip olduğu görülüyor. Bu bir cinayet. Olayı zaten Cinayet Bürosu ekipleri araştırıyor. Batuhan'ın iyileşip, sağlığına kavuşmasıyla konu netlik kazanacak" dedi.(DHA)