Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerel seçimlerde de yüzde 50'nin üzerinde oy beklediğini söyleyerek, "Her kim AK Parti'yi kısır döngüye sokmaya çalışır" ifadesini kullandı. İttifak ile ilgilide konuşan Erdoğan, "Hedef oydaki zayiatı minimize etmek, adeta yok etmektir" diye konuştu. 

Afrin operasyonu ve sonrası ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Bu yaz hem terör örgütü için hem de onları destekleyenler için sıcak geçecek öyle görünüyor. Önce Münbiç'i temizleyecek sonra da Fırat Kalkanı bölgesini güvenli hale getirene kadar devam edeceğiz.Bu yola baş koyduk varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin il başkanları toplantısında konuştu. 2019 seçimlerindeki hedefini anlatan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:  Her geçen gün 2019 seçimlerine hazırlık hususunda çalışmalarımızı sıklaştırmak durumundayız. 2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. 2019 seçimleri ile Türkiye yepyeni bir sisteme geçecektir. Her seçim diğerini etkiler. Mahalli seçimlerde alacağımız netice, cumhurbaşkanlığı seçimine de yansıyacaktır. Mahalli idareler seçimlerinde  hedefimizi en az yüzde 50 olarak koymalıyız.

KİMSENİN KİŞİSEL HESABI İLE UĞRAŞAMAYIZ

Milletvekili seçimlerinde partinin ağırlığı çok çok önemlidir. Her kim AK Parti'yi kısır döngüye sokmaya çalışır, böyle bir çabanın içine girerse karşısında ilk önce şahsımı bulur. Türkiye tarihi bir süreçten geçerken, kimsenin kişisel hesabı, hırsı ve kibri ile uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz. AK Parti ve MHP olarak Cumhur ittifakını Meclis'e sunduk. Bunun dışında mahalli idareler seçimlerinde herhangi bir yenilik yok. Ancak milletvekilinin seçilme yaşının 18'e düşürülmesi nedeniyle, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarımızın seçimlerinde de aday yaşı 18'e indirilmiştir.

YENİ SEÇİM SİSTEMİ

AK Parti ve MHP olarak kurduğumuz ortak komisyon seçim ittifaklarıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Önceki gün kanun teklifini Meclis'e sunduk. Bunda mahalli seçimlerle ilgili herhangi bir yenilik yok. Sadece milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesine paralel olarak belediye başkanı il genel meclis üyesi muhtarların da seçilme yaşı 18'e indiriliyor. Eskiden ayrı ayrı zarflara konan oyların tamamı gereksiz oy iptallerine sebep olmasın diye aynı zarfa yerleştirilip aynı sandığa atılacak.Herkes kendi adayını gösterecek. Asıl yenilik milletvekili seçimlerinde olacak. Birden fazla parti bir araya gelerek milletvekili seçimine ittifak halinde gidebilecek. Buna Cumhur İttifakı diyoruz. Böyle bir durumda seçim pusulasında ittifakın içinde yer alan partilerin amblemleri bu birlikteliğe verilen ismin altında aynı çerçeve içinde yer alacak.(Milliyet)