Olay, gece saatlerinde Bayraklı ilçesine bağlı Şevket İnce Mahallesi 2162/3 sokaktaki tek katlı bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Özkan Cengiz, babası Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan evde oldukları sırada henüz bilinmeyen bir nedenle kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından pompalı tüfekle saldırıya uğradı. Saldırganlar, Özkan Cengiz, babası Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan'ı öldürdükten sonra evi ateşe vererek kayıplara karıştı. Bu sırada silah seslerini duyarak sokağa çıkan vatandaşlar, Cengiz ailesinin evinden alevlerin yükseldiğini görünce olayı polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine ihbar etti. Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, yangını söndürerek soğutma çalışmalarını başlattı. Yangının ardından evde inceleme yapan itfaiye ekipleri, yerde kanlar içerisinde yatan 3 kişinin cansız bedenini buldu. Olayın ardından soruşturma başlatan polis ekipleri, cinayet zanlılarını yakalamak için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Öte yandan, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın olay yerine gelerek bilgi aldı. Özkan Cengiz, Babası Mehmet Cengiz ve Kadir Aslan'ın cansız bedenleri savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.(İHA)

 

3 KİŞİYİ İNFAZ EDEN 1 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde gece 31 yaşındaki Özkan Cengiz, babası 60 yaşındaki Mehmet Cengiz ve arkadaşı Kadir Aslan'ın av tüfeğiyle öldürülmesi ve evin ateşe verilmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Soruşturmada elde edilen bilgilere göre olay şöyle gelişti:

Uyuşturucu suçundan 8 yıl hapis yatan ve bir süre önce cezaevinden çıkan Özkan Cengiz dün gece arkadaşı Kadir Aslan ile birlikte demircilik yapan ve yalnız yaşayan babası Mehmet Cengiz'in evine gitti. Cengiz ve arkadaşının salonda sohbet ettiği sırada eve giren bir kişi av tüfeğiyle ateş ederek Özkan Cengiz ve Kadir Aslan'ı öldürdü. Silah seslerini duyarak uyanan baba Mehmet Cengiz'i öldüren saldırgan delilleri yok etmek için evi ateşe vererek kaçtı.

Silah seslerini duyan mahalle sakinleri sokağa çıktıklarında tek katlı evden dumanların yükseldiğini gördü. Durumun bildirilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, eve girildiğinde cesetlerle karşılaşıldı.

Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, eşkalini belirlediği şüpheli 26 yaşındaki M.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelinin sorgusu devam ediyor.

MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN

Oğlu ve onun arkadaşıyla birlikte öldürülen Mehmet Cengiz'in yeğeni Cumhur Cengiz, "Eşinden boşandıktan sonra tek katlı evde yaşıyordu. Ben yan binada oturuyorum. Silah seslerini duyup sokağa çıktık. Evden dumanlar çıkıyordu. İtfaiyeye haber verdik. Yangını söndürdüler. Polisler içeriye girdiğinde akrabalarımızın cesediyle karşılaşmış. Kimin yaptığını bilmiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Harun Zeybek de "Mahallemizde 3 kişinin infaz edilmesi bizleri tedirgin etti" derken, Selim Özgüneş ise "Sonuçta mahallemizin insanıydı. Üç kişi öldürülmüş tedirginiz" diye konuştu.(DHA)