İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.. Akşener "2019 seçimlerinde her parti kendi adayını göstermeli" dedi.. CHP'nin Erdoğan karşısında ikinci tura çıkması durumunda ise şartsız CHP'yi destekleyeceklerini açıkladı. Meral Akşener’den çarpıcı açıklama: CHP 2. tura kalırsa…Sözcü Gazetesi Yazarı Kemal Baytaş’ın evinde verdiği davete katılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener gazetecilerle bir araya geldi.. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Akşener, 2019 seçimlerine dair önemli mesajlar verdi . Birinci turda her partinin kendi adayını çıkarması gerektiğini söyledi. Akşener, 2. tura CHP’nin adayının kalması durumunda şartsız destekleyeceklerini belirterek, “Eğer ikinci tura CHP kalırsa şartsız şurtsuz destekleriz. Eğer ikinci tura beyefendi ile ben kalırsam şansımız yüzde 50 yüzde 50 olur.” dedi.

Akşener, AK Parti ve MHP’nin meclise sunduğu ittifak yasasını da değerlendirdi:

İttifak yasasını ben sığınma yasası olarak görüyorum. Ak Parti Genel Başkanının o güç algısını yerle bir eder seçmen kitlesinde cevap veremeyeceği sonuçları olur. Kendi partililerinin kendi endişelerini gideremez. Ak Partililere ne diyecek. İlk iddiası muhafazakar demokrattı. Şimdi evrildiği yer milliyetçilik. Ama Erdoğan son derece kaba ve küfür seviyesinde bir milliyetçilik söylemi yapıyor. MHP Genel Başkanının ağzında da Erdoğan tarzı milliyetçilik tanımını bugüne kadar hiç duymamışsınızdır.

Meral Akşener Afrin harekatıyla ilgili de AK Parti’ye eleştiriler yöneltti:

Afrin konusu dış politikada daha önce konuşulup müzakere edilseydi bu noktoya gelmezdi. Suriye Irak’ı zamanında konuşmayınca Afrin zorunluluk oldu. AKP Genel Başkanı çıkmış savaş diyor. Savaş ile müdahale arasındaki farkı bilmiyor. Bir başka ülkenin toprağında teröre müdahale ediyoruz. Menbiç olayıda ortada kaldı. ABD ile dost muyuz düşman mıyız. Anlaşılıoyr ki dost olmuşuz.(Posta)