EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir Sivil Toplum Kuruluşlarına başlattığı ziyaretlerine aralıksız devem ediyor. CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Yönetim Kurulu Üyeleri son olarak, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) Oda Başkanı Ender Yorgancılar’ın konuğu oldu.

 

Göreve geldikten sonra ilk iş olarak İzmir’in tüm dinamikleriyle birlikte çalışacaklarını açıklamasının ardından, STK ziyaretlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ekonomi dünyasının önde gelen kuruluşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Son ziyaretini  yönetimiyle birlikte EBSO’ ya gerçekleştiren Yücel, ortak akıl vurgusu yaptı. Yücel açıklamasında şunları kaydetti.

YÜCEL: SANAYİCİMİZ ÜRETTİĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

Yönetim Kurulu olarak göreve ilk geldiğimiz günden beridir söylediğimiz gibi İzmir’i İzmir yapan, farklı ve özel kılan herkesin ayağına gidecek, tüm İzmirlilerle birlikte ortak mücadele vereceğiz. Başlattığımız bu ziyaret dizisinde hem kendimizi ve mücadelemizi anlatma, hem de bizlerden beklentileri öğrenme amacındayız. CHP olarak İzmir’i daha da kalkındırmak, hemşerilerimize daha büyük hizmetler sunmak gibi bir önceliğimiz var. Tüm bunları yaparken, göreve gelirken belirlediğimiz ortak akıl yönetimini benimsiyoruz. Ortak akıl yönetimiyle birlikte daha iyiye ulaşmayı, çoğulcu katılımı, hızlı kalkınmayı hedefliyoruz. Bugün EBSO’ ya gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde bu amaca hizmet ediyor. EBSO sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için çok büyük öneme sahip. Sanayicilerimizin üretim yapması, güçlü olmaları daha fazla istihdam yaratılması ve üretimin artması anlamına gelir. Bunun için sanayicilerimizin önündeki engellerin kaldırılması, üzerlerindeki yükün azaltılması, ürettikleri ürünün ve yarattıkları katma değerin karşılığını almaları gerekir. Her ne kadar İzmir bu anlamda merkezi yönetime ödediği verginin sadece 4’te birini geri alabiliyorsa da, CHP olarak bu sorunun çözümünde de sanayicimizin yanında olacağız. Bugün yönetim olarak ilk kez EBSO’ yu ve Sayın Başkanımız Ender Yorgancılar’ ı ziyaret ediyoruz ama bundan sonra sık sık bir araya gelmeyi ve birlikte çalışmayı arzuluyor ve Sayın başkana bizleri ağırladığı için çok teşekkür ediyoruz.

YORGANCILAR: ZİYARET ÇOK ANLAMLI

CHP İzmir il başkanı ve yöneticilerinin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ da yeni seçilen CHP yönetim kurulunu tebrik ederek, yapılan ziyaretlerin önemine dikkat çekti. Yorgancılar, siyasi partilerin STK’lara önem vermesi gerektiğini dile getirerek “  Bu bağlamda Sayın başkan ve Yönetiminin ziyareti çok anlamlı. STK ve Odalar ile iyi ilişkiler kurulması önemli.  İzmir için hepimiz üstümüze düşen görevi yerine getirmeliyiz. CHP İzmir ’İn yeni il başkanı ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.