EGE MECLİSİ - İzmir'de, çevresinde Altınordu Futbol Kulübü'ne olan tutkusu ile tanınan Hilmi Rakalar (74), kalbindeki rahatsızlığın tedavisi için gittiği hastanede, ısrar edilmesine rağmen, engelli oğlu Tolga Hamit Rakalar'ı (42) yalnız bırakmamak uğruna yatışının yapılmasını kabul etmedi. Hilmi Rakalar, gittiği evinde hayatını kaybetti.

 

Kalbinde hissettiği rahatsızlık nedeniyle dün saat 15.30'da İzmir'in Kahramanlar Semti'ndeki özel hastaneye giden emekli esnaf Hilmi Rakalar, yatırılarak tedavi edilmek istendi. Ancak engelli oğlu Tolga Hamit Rakalar'a bakacak kimsenin olmadığını belirten eski ayakkabıcı Hilmi Rakalar, kendisine anjiyo yapılmasını istemedi ve hastaneden ayrılıp evinin yolunu tuttu. Ardından Hastane Müdürü Okan Civan, Altınordu'nun efsane futbolcularından Gürsel Baliç'i arayarak, Altınordu Futbol Kulübü'ne olan tutkusu ile tanınan Rakalar'ı tedavi için ikna etmesini istedi. Gürsel Baliç de tüm ısrarlarına rağmen Hilmi Rakalar'ı hastaneye döndüremedi. Oğluyla ilgilenen Hilmi Rakalar, aynı gün saat 18.40'ta evinde kalp kirizinden yaşamını yitirdi.

Gürsel Baliç, Hilmi Rakalar'ın çok yakın aile dostu olduğunu belirterek, yaptıkları son konuşmayı anlattı. "Hilmi ağabey oğlu için canından geçti" diyen Baliç, "Öğleden sonra yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye gitmiş. Doktorlar durumunun ciddi olduğunu görmüş. Ona anjiyo yapılması için hastanede yatmasını söylemişler. Ancak oğlu Tolga'yı bırakmak istemedi. Bu kez ben devreye girdim ve Hilmi ağabeyi aradım. Kendisine derhal hastaneye dönmesini söyledim. O da bana, 'Gürsel, oğlum engelli. Çocuğumu biliyorsun, onu nasıl bırakayım. Sabah hastaneye giderim' dedi. Ben de ona, 'Ağabey sonuçta Tolga yatalak değil. Anjiyo sonrası 2 ya da 3 gün içinde taburcu olacaksın. Tedavini yaptırmalısın' dedim. Bu kendisiyle son konuşmamız oldu. Ardında acı haberi aldım" diye konuştu.

Hilmi Rakalar, bugün ikindide Muratreis Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kokluca Mezarlığı'na defnedilecek.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Hilmi Rakalar, Murat Reis Camisi'nde ikindide kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Rakalar için düzenlenen cenaze törenine spor camiasından birçok isim katıldı. Engelli olan oğlu Hamit Tolga ise kendisini yalnız bırakmamak uğruna hayatını hiçe sayan babasının cenaze töreninde yer alamadı. Büyük üzüntü yaşayan Hamit'in cenazeye gelmesini, yakınlarının istemediği öğrenildi.

Hamit Rakalar'ın kızı Şebnem Rakalar, babasının Altınordu sevgisiyle ömrünü geçirdiğini söyledi. Hilmi Rakalar'ın son olarak Spor Toto 1'inci Lig'de geçen pazartesi günü oynanan Altınordu-Boluspor maçında tribünde olduğunu belirten Şebnem Rakalar, "Babam ölene dek Altınordu'yu hayatının en önemli parçalarından biri yaptı. Kardeşim Hamit'e de o sevgiyi aşıladı. Altınordu bize hep sahip çıktı. Hamit, bundan sonra da maçlara gitmeye devam edecek" dedi.

Kulübün eski başkanlarından Cavit İşyapan ise büyük bir Altınorduluyu sonsuzluğa uğurladıklarını belirterek, "Hilmi herkesten iyi Altınorduluydu. Şimdi engelli oğlu yalnız kaldı. Hepimiz Hamit'e kucak açacağız, o çocuğu yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

Rakalar, Kokluca Mezarlığı'nda toprağa verildi. (Onur ATIŞ/DHA)