CHP kurultaylarla anılan bir partidir.

Cumartesi 15. Olağanüstü kurultayını gerçekleştiren CHP, bu kez herkesin ezberini bozdu.

Kurultaylardaki ayak oyunları, kavgalar, liste yarışmaları, senin adamın, benim adamım alışkanlıkları bu kurultaydan çok uzaktı.

Kurultayda, büyük bir coşku, iktidara yürüme kararlılığı, birlik ve beraberlik ruhunun hâkimiyeti gözle görülecek şekilde netti.

Güven veren, gösterişten uzak, halktan biri, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, herkesi kucaklayan tavrı, bağırıp çağırmayan yumuşak konuşma üslubu, sevecen kişiliği bu coşkulu havanın yaratılmasında en önemli etkendi.

Tüm İl Başkanları, kurultay delegeleri, mevcut iktidarın ülkeyi uçurumun başına sürüklediğine, dibe düşmeden mutlaka kurtarılmasının gerektiğine inanarak bir yumruk halinde, bu kurultayın iktidara yürüyüş kurultayı olduğunun bilincindeydiler. Coşkunun diğer bir nedeni de bu bilinçti.

Yürürlükteki tüzük gereği blok liste ile seçime gitmek durumunda kalan Sayın Kılıçdaroğlu, bu listede, konuşmasında belirttiği gibi tüm kesimleri kucaklayan, çoğunluğu yeni ve genç yüzlerden oluşan bir ekiple seçime gitmeye, kadınlara layık oldukları oranda yer vermeye büyük özen göstererek, parti içi demokrasinin ilk ipucunu vermekte başarılıydı.

Kurultaydan sonra,  parti içi demokrasiyi sağlayacak yeni bir tüzük sözü vererek, parti içi demokrasiden yakınanları rahatlatması isabetliydi.

İktidara gelmeleri halinde her konudaki çözüm önerilerinin açık ve net bir şekilde belirtilerek, bu konudaki tereddütlerin de giderilmesi de diğer önemli bir açıklamaydı.

CHP’nin emekten, sosyal devletten, dar gelirliden, memurdan, emekliden, yoksuldan yana bir kitle partisi olduğu, önemle vurgulandı.

İktidar partisinin yolsuzluklarının, kırıcı olmayan bir üslupla açıklanması ve iktidara gelmeleri halinde yolsuzluklara son verileceği sözünün verilmesi büyük alkışla karşılandı.

İnanıyor ve umuyorum ki artık CHP’de küçük olsun, benim olsun sakat mantığı bir tarafa bırakılıp, 6 ay sonra yapılacak genel seçimlerde, ülkenin içinde bulunduğu kargaşa (kaos) halka gereği gibi anlatılacak, iktidara geliş yolu aranacak ve ülke bu kargaşadan kurtarılacaktır.

Bu ülkenin son şansıdır.

AKP’nin 4. Yıllık bir iktidarı döneminde, ülkede neler olacağını, bırakın yazmayı, düşünmek bile istemiyorum.

Özetle;

CHP, birlik ve beraberlik örneğini bu kurultayda göstererek iktidar yürüyüşünü başlatmıştır.

Şimdi görev, yurtsever halkımızdadır.

CHP’ye iktidar olanağı sağlamak çocuklarımızın, torunlarımızın aydın geleceğinin garantisidir.

Gün, sen, ben, kin, ihtiras (tutku) günü değildir.

Bağımsız ve ulusal laik Cumhuriyetimizi yaşatma günüdür.

Haydi göreve......