Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Zeytin Dalı Harekâtı'na ilişkin bilgi veren Bozdağ, "Neredeyse harekât bölgesinin yarısı TSK kontrolüne geçmiştir" dedi.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın sözlerinin satır başları şöyle:

 

Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ istismarın önlenmesi acil eylem planı ve çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmıştır. Bakanlar kurulumuzda konu müzakere edilmiştir. Komisyona Bakanlar Kurulumuz bazı tavsiyelerde bulunmuştur. Çalışma son şeklini alacak ve çalışma paylaşılacaktır.

Bazı başlıkları paylaşmakta fayda görüyorum. Cezalar artırılmakta caydırıcılık yükseltilmektedir. Önleyici tedbirler yaygınlaştırılmaktadır. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. Bu suçlara karışanlar özel sektörde çalışıyorsa hemen bilgilendirme yapılacak.

Cezanın sadece bir sonuç olduğunu biliyoruz. Asıl olanın önleyici ve koruyucu tedbirler olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızın bu duruma düşmesini önlemek en büyük hedefimizdir.

 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN KAPATILMASI

Bu kararı yetkili makamlarımıza iletmiştir. Ancak bu karar siyasi bir karar değil sadece güvenlik riskleri nedeniyle alınmış bir karardır. ABD Büyükelçiliği elindeki bazı bilgileri Türk istihbaratı ve güvenlik birimleriyle paylaşmıştır. Güvenlik güçlerimiz de gerekli tedbirleri almış adımları atmıştır. Önemli neticeler elde edilmiştir. ABD’nin İstanbul ve Adana konsoloslukları bugün de faaliyetlerini sürdürmektedirler. (Hürriyet)