EGE MECLİSİ - Menderes Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında bağımsız meclis üyesi Zeki Taşyakan İZSU’nun Menderes’te yaptığı kazı çalışmalarını kravat keserek eleştirdi.

 

Menderes Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na bağımsız meclis adayı Zeki Taşyakan’ın kravat kesmesi damga vurdu. İZSU’nun Menderes’te yaptığı kazıları eleştiren Taşyakan, açılışlarda yapılan kurdele kesme törenine gönderme yaparak cebinde getirdiği kravatı kesti. Taşyakan, Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak çalışmalara AK Partili meclis üyeleriyle birlikte evet oyu kullandığı için CHP’den ihraç edilmişti.

 

CHP vatandaşa 'hayır' diyor

Mecliste konuşan Taşyakan, “2014 yerel seçimlerinde CHP’den teklif aldım. Bu göreve gelirken de, şimdide hep vicdanımın sesini dinleyeceğimi söyledim.  Menderes’in yolları ağır yaralı, kan ağlıyor. Geçmiş meclislerde de söylendi büyükşehir bu yolları yapacak dendi. Ne zaman yapacak, bugün mü, seçimden önce mi, sonra mı? CHP’li meclis üyeleri her şeye evet diyor ama evet denmesi gereken yerde üzerine sorumluluk alması gereken yerde evet diyemiyor. Menderesli vatandaşların bize işi düştüğü noktada buna hayır diyorlar. Madem hizmete hayır diyorsunuz o zaman büyükşehire yaptırın bu yolları. İZSU alt yapıları yapıyor. Alt yapıyı yaparken kazılan yerleri kapatmıyor. Menderes Belediyesi ise üzerine düşen sorumluluğun fazlasını yerine getiriyor” dedi.

Beklentisini söyledi kravatı kesti

Konuşmasında CHP’li meclis üyelerinden beklentisini de ifade eden Taşyakan, “ CHP’li meclis üyelerinden beklentim büyükşehire baskı yapıp bu yolları yaptırsınlar. Benim tek ricam bu.  Birleşim toplantısında büyükşehirin bu yolları ne zaman yapacağını da bize söylesinler.  Bizimde içimiz rahat etsin.  Boşu boşuna böyle kravat kesmek zorunda kalmayalım, kurdele keselim. İnşallah yollar yapılır da kurdele keseriz” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından Taşyakan kravatını çıkararak kesti.

 

Başkan Soylu yaşananları değerlendirdi

Yaşanan olayla ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, “Zeki kardeşimiz ne yazık ki Menderes’e hizmet etmek istediği için CHP tarafından adeta topa tutuldu. Kendisi,  Menderesli vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, esnafımızın, yaşlımızın çile çektiği yol problemine son vermek için meclise sunduğumuz önergeye evet oyu kullanması nedeniyle CHP’den ihraç edildi. Ardından yoluna bağımsız olarak devam etme kararı aldı. Son meclis toplantımızda da yine dik bir duruş sergileyerek ilçemizde İZSU’nun Menderesli vatandaşlarımıza çektirdiği çileye kendince tepki gösterdi. Zeki kardeşime Menderesli vatandaşlarımızın yanında olduğu için teşekkür ederim” diye konuştu.