EGE MECLİSİ - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, üniversiteler ile sivil toplum örgütlerinin birlikteliği sonucu kentin sinerjisinin de artacağını söyledi. Özgener, “Göreve geldiğimizde, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin STK’lar ile kenti geliştirecek yeni projelere imza atmasını sağlayacağız. Üniversitemizde düzenleyeceğimiz iletişim atölyeleri, uluslararası konferanslar ve ortak akıl çalışmalarıyla İzmir’in sinerjisini artıracağız” dedi.

 

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (ESİAD) ziyaret eden İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener, ESİAD Başkanı Fadıl Sivri ve yönetim kurulu üyelerine projelerini ve yaptığı çalışmaları anlattı. İzmir’in sahip olduğu potansiyeli yeterince kullanamadığını söyleyen Özgener, bu konuda üniversitelere önemli görevler düştüğünü kaydetti. 

"SİNERJİ, TÜM KATMANLARA YAYILACAK"

İzmir’in ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin atacağı adımlarla kentte sinerji yaratacağını vurgulayan Mahmut Özgener, “Üniversitemizde sadece kentimize değil; bölgemize ve ülkemize yön verecek öğrenciler yetişecek. Sanayi ile işbirliğinin yanı sıra sivil toplum örgütleriyle de yeni projeler üretilecek. Ara eleman sıkıntısını çözmek için de üniversitemiz etkin rol oynayacak. Kentteki tüm aktörlerle her fırsatta bir araya gelerek doğacak sinerjinin toplumun tüm katmanlarına yayılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

“ÜLKE ÇAPINDA ETKİ YARATILABİLİR”

ESİAD Başkanı Fadıl Sivri ise Özgener’i, İzmir’e hizmet etmek amacıyla İZTO’da başkanlık görevine talip olması nedeniyle tebrik etti. İzmir ve Ege Bölgesi’nin potansiyeline inanarak yola çıkılmasının çok önemli olduğunu belirten Sivri, “ESİAD olarak kendisine başarılar diliyoruz. Hem adaylık sürecinde hem de olursa yeni görevi sırasında işbirliğine açık olduğumuzu söylemek istiyoruz. Ayrıca ortak projelerle birlikteliklerimiz güçlendirilebilir. Böylece ülke çapında etki yaratacak işlere imza atabiliriz” ifadelerini kullandı.