EGE MECLİSİ - TOKİ tarafından Torbalı Ayrancılar'da yapımına başlanan 315 adet konut ve 8 işyeri hızla yükselirken, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Torbalı Belediye Başkanı AK partili Adnan Yaşar Görmez, Turan'la inşaat alanında yaptığı görüşmede, 2. Etap TOKİ projesi için de talepte bulundu. Uzun süreden beri gündemde olan yoğun taleple ilgili konuşan Başkan Görmez, şunları söyledi:

 

"Torbalı çok hızlı büyüyen bir ilçemiz. Bu anlamda ciddi istekler, potansiyel var. Mevcut 315 konutluk projemize ek olarak 2. bir proje için farklı seçenekleri, alanları konuştuk. TOKİ Başkanımız Sayın Turan'la daha önce bu konuyu Ankara'da da görüşmüştük. Talebimiz değerlendiriliyor. Kesin karar için daha erken ancak bu yönde bir çalışmanın olacağını ön görüyoruz. Torbalı'da sosyal ve kültürel dokusu bakımından benzer projelerin fazlasıyla karşılığı var. TOKİ'ye yönelik daha önce bir anket yapmıştık. 15 binin üzerinde başvuru yapılmıştı. Bu ankette konut seçenekleri belirlenmişti."

Yükseklikleri zemin artı 5 olan konutların 156'sı 2+1 ve 159'u ise 3+1 planında inşa ediliyor. Proje aşamasında modern ve yerel mimari sentezlendiği belirtildi. (DHA)