EGE MECLİSİ - Bu yılın ocak ayında 28 kadının öldürüldüğünü, 147 çocuğun istismara uğradığını, 25 kadına cinsel şiddet uygulandığını hatırlatan Yücel, geçen yıla kıyasla,

kadın cinayetleri ve istismarında artış olduğunu vurguladı. Kadının tek sorununun şiddet veya istismar olmadığına dikkat çeken Yücel, "Kadınlarımızın yaşam ve sosyal hakları için belki de önce erkeklerin eğitilmesi gerekli. Yasaların değiştirilmesi konuşulmaktan öteye geçmeli, artık kadına şiddete göz yuman, koruyamayan, yasa da boşluğu gidermeyen herkese de ağır yaptırımlar getirilmeli. Bundan 84 yıl önce Atatürk'ün 'Dünyada her şey kadının eseridir' diyerek kadınlarımıza kazandırdığı haklar bile bugünün iktidar sahipleri tarafından çok görülmüş, OHAL şartlarıyla kadınlarımıza uygulanan baskı hat safhaya ulaşmıştır" dedi.

Kadının sosyal ve ekonomik anlamda yükselmesi, toplumda hak ettiği yeri alması ve korunmak zorunda kalmaması için gereken ortamın yaratılmasını savunan Yücel, "Sadece 8 Mart'larda sorunlarının konuşulması, haklarının hatırlanmasıyla kadınlarımızın haklarına kavuşamayacağı kesin. Kadının emeğinin, fikrinin ve etkisinin olmadığı bir yönetim şekli düşünülemez. Aksi bir durum başarısızlık, gericilik ve istikrarsızlık getirir. Bizler 2019'da Türkiye'nin adaletsizlikten ve kutuplaşmalardan kurtulmasının, Cumhuriyet değerlerinin, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün yeniden hayata geçirilmesinin ancak kadınlarımızla verilecek ortak mücadele ile sağlanabileceğini biliyoruz. Ne zaman ki kadınlarımızı korunmaya muhtaç olmaktan kurtarıp her alanda özgür kılar, aslında  cumhuriyetimizin ve ülkemizin kadınlarımız tarafından korunulmasına ihtiyacı olduğunu anlarsak, işte o zaman hayal ettiğimiz huzura ve kalkınmaya kavuşuruz" dedi. (DHA)