EGE MECLİSİ - İzmir’den fuara katılım sağlayan heyette, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB),  Bergama Belediyesi,  Konak Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi yetkilileri yer aldı.

 

İZMİR STANDI İLGİ ODAĞI OLDU

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Fuarı’nda İzmir standı ilgi gördü. Fuarın ilk gününde, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyaret ettiği stantta, İzmir’in tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri ön plana çıkarıldı. İzmir standında Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş olan Efes ve Bergama’ya ayrı vurgu yapıldı. Renkli görsellerle süslenen stant, ziyaretçilerin ilgisini çekti. ITB Berlin Fuarında Türkiye standında da İzmir ve İzmir’in değerlerine ayrı bir bölüm ayrıldı.

 

İZMİR BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy “Fuara, ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız İzmir’e olan ilgiyi artırdı. İzmir’in dünyadaki marka bilinirliğini artırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemli görüyoruz. Tabi burada asıl görev turizm sektörüne düşüyor. Sektörün de etkin tanıtım ve profesyonel işbirlikleriyle kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak sonuçlar yaratmasını bekliyoruz. 2018 yılının Türkiye’de turizm açısından olumlu geçeceğini düşünüyorum Bu olumlu havanın sinyallerini fuarda görebiliyoruz. 8500 yıllık tarihe sahip olan büyük değerlerle bezenmiş olan güzel İzmir’in daha çok tanıtılması ve dünya turizm pastasından daha fazla pay almasını işbirliği ve elbirliğiyle sağlamalıyız. ” dedi.

 

26 holden oluşan fuar alanı yaklaşık 160 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. ITB Berlin Fuarını geçen yıl 110 bini profesyonel olmak üzere toplam yaklaşık 160 bin kişi ziyaret etti. Bu sene bu sayının daha da artması bekleniyor.