EGE MECLİSİ - İzmirli kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine sabah sürpriziyle başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu özel gün nedeniyle yine toplu ulaşım araçlarını tercih etti. Sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlarla birlikte tramvaya binerek yolculuk eden Başkan Kocaoğlu, hem araçtaki hem de istasyonlardaki kadın yolculara karanfil dağıttı. Başkan Kocaoğlu’nun Mavişehir Tramvay istasyonunda başlayan sürprizi Karşıyaka-Konak vapurunda devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Meydanı’nda yol boyunca karşılaştığı tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamayı da ihmal etmedi. Güne Başkan'ın elinden aldıkları çiçek ve içten bir "günaydın"la başlayan İzmirli kadınlar, “Kadın Dostu” bir kentte yaşamanın ayrıcalığını hissetti.

 

KARŞIYAKA'DA ZÜBEYDE ANA'YA ZİYARET

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’na da yürüyüş düzenledi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Türkiye’de son dönemde artan sapkın zihniyete dur demeli ve kadınlarımızı başımızın üstünde taşımalıyız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’na düzenlediği yürüyüşe yüzlerce Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı katıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendika yöneticileri, muhtarlar ve meclis üyeleri de yürüyüşte yer aldı. Belediye binası önünden başlayan korteje, Karşıyaka Belediye Bandosu eşlik etti. Yürüyüşe katılanlar, Zübeyde Anne’nin mezarına karanfil bırakırken, temsili kıyafet ve makyajlarla da kadına yönelik şiddet için farkındalık yaratıldı.

Ülkemizin içinde bulunduğu kötü tabloya karşın adalet, eşitlik ve özgür bir gelecek hayalimizin öncüleri kadınlardır. Çünkü biz inanıyoruz ki ancak ve ancak kadınlar, bu dünyayı yaşanacak hale getirebilirler. Karşıyaka’da, yaşamın her alanında kadınlarımıza yer veriyoruz. Çünkü Karşıyaka’da kadının adı var. Türkiye’de son dönemde artan sapkın zihniyete dur demeli ve kadınlarımızı başımızın üstünde taşımalıyız” dedi.

 Karşıyaka Belediyesi ayrıca, Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Sendikacı, Yazar, CHP PM Üyesi Yaşar Seyman’ı Karşıyaka’da ağırladı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Kadın Mücadelesi Yaşam Mücadelesidir” başlıklı söyleşi yoğun ilgi gördü. Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi de seramik kursuna katılan kadınların el emeğiyle hazırladığı 100’den fazla ürünü, Belediye Binası Sanat Galerisi’ndeki sergide beğeniye sundu.

 

BUCA'DA KADIN MUHTARLARA ZİYARET

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde makamını Meclis üyesi Sabriye Özdemir’e bıraktı. Kentte görev yapan  kadın muhtarları da makamında ziyaret eden Başkan Piriştina, “Kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar “ dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina makamını kadınlara bıraktı. Buca Belediyesi Meclis üyesi Sabriye Özdemir, Kadınlar Günü’nde Başkanlık makamına vekalet etti.

Kadınlar Günü’nde ilçe genelinde görev yapan kadın muhtarları da unutmayan Başkan Levent Piriştina, 47 mahalle muhtarı arasında yer alan 3 kadın muhtarı makamında ziyaret edip, kadınlar gününü kutladı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Fırat Mahallesi Muhtarı Ayşe Kiriş’i ziyaretinde kadınların toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyi olduğunu belirtirken“Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelir. Hep söylenen bir sözü inançla tekrarlamak istiyorum, ‘kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar’ diye konuştu.

 

KADIN BAŞKAN'DAN 'ÖZGÜRLÜK' MESAJI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İzmir’in öncü kadınları tarafından düzenlenen ‘Biz Dünyayız’ adlı etkinlikte konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Demokrasi yerelde başlar. Kadınların yerel yönetim organlarında daha görünür olmasıyla birlikte o ülkeye, o şehirlere özgürlükler gelir” dedi.

Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleşen kadın buluşmasının açılışında kürsüye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş; “Bugün hem eşitlik mücadelesinde kaybettiğimiz kadınları anmak, bir kez daha kadınların gücünü dile getirmek, ‘Kadınlar güçlüyse, onlar eşitse dünya düzelir, nefes alırız’ demek için bir araya geldik. İzmir’in cesur kadınları, İzmir’in öncü kadınları sizlere selam olsun. Eğer bu güzel şehir, hepimizin rahat soluk alıp verdiği bir şehirse, bütün Türkiye’den İzmir gıptayla izleniyorsa bu şehrin kadınları sayesinde bu şehrin kadınları olan sizler sayesinde” diye konuştu. 

“Büyük Atatürk Türkiye Cumhuriyetini hukuk temelinde kurarken, bunun ancak kadının özgürleşmesiyle sağlanabileceğini biliyordu” diyen Başkan Pekdaş şöyle devam etti: “Cumhuriyet bir kadın devrimi olarak da ilan edildi. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Türk kadını 5 Aralık 1934’te parlamentoya girme hakkını kazandı. 1 Mart 1935’te yapılan ilk seçimlerde de 18 kadın milletvekili parlamentoda kendilerini temsil etti. Mart ayı bu anlamıyla aslında kadınların ayı, Türkiye’de de kadınların parlamentoya girdiği ay. Peki o zamandan bu zamana ne yapıldı? Ne kadar varız, ne kadar görülüyoruz? Ben sadece yerel yönetimler açısından bir rakam vermek istiyorum. Kadınlar belediye seçimlerinde, belediye meclisi üyeliklerinde, belediye başkanlıklarında aday olma hakkını parlamentoya girme hakkını 1930 yılında kazandı. Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye’de 13 bin belediye başkanı seçilmiş. Bu 13 binin sadece 119’u kadın. Kadınlar aslında yerel yönetimlerde yokluklarını temsil ediyorlar. Kadınların yerel yönetimlerde olmaması bu ülkeye demokrasinin gelmemesinin de nedeni. Demokrasi yerelde başlar. Kadınların yönetim organlarında görünür olmasıyla birlikte o ülkeye, o şehirlere özgürlükler gelir.” 

Öncelikli görevlerinin yerel yönetimlerde, yerel meclislerde seçilmiş kadınların sayısını artırmak olduğunu dile getiren Pekdaş, “Kadının görünür olmadığı yerlerde ne eşit politikalar hayata geçirilebilir ne de kadına yönelik şiddet azaltılabilir. Geçtiğimiz ay 47 kadının sadece kadın olması nedeniyle öldürüldüğüne şahit olduysak bunun sebebi kadınların görünmez olmasıdır. Kadınları eve hapseden, kadınları çalışma hayatından dışlayan, kadınları siyasette sadece mutfakta var eden zihniyet nedeniyle. O yüzden İzmir’in havasının, İzmir’in cesur kadınlarının mücadelesini tüm Türkiye’ye yaymak gibi sorumluluğumuz var. Ben, bizim kadınlarımızın bunu yapabilecek enerjide, cesarette ve güçte olduğunu biliyorum. Bu nedenle de hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. 

 

AK PARTİ'Lİ VEKİL'DEN '8 MART' MESAJI

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Kadınlar; geleceğimizin mimarlarıdır ve Kadın yoksa toplumun yarısı yoktur” dedi. 

Kadınların İş Hayatı, Siyaset ve Bürokrasi başta olmak üzere hayatın her alanında çok daha etkin rol almaları gerektiğini ifade eden Sürekli, şunları kaydetti:

 “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Kadınlarımızın her geçen gün, hayatın her alanında daha aktif olarak rol aldıklarını görmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bizim amacımız ise bu süreci daha çok hızlandırmaktır.AK Parti İktidarıdöneminde konuyla ilgili çok önemli adımlar atılmış olup,olumlu sonuçları da alınmaktadır. Kadınlar nasıl ailemizdeki en önemli değer ise hayatın her alanında da aynı noktaya gelecektir, biz buna inanıyoruz ve bu uğurda çalışıyoruz.”

Sürekli, AK Parti’nin, kadınların iş hayatında daha etkin rol alması için attığı adımlardan bahsederken, bu yöndeki çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi ve konuşmasına şu şekilde devam etti: 

“AK Parti İktidarı, attığı tüm adımlarda kadınlarımızın mağduriyetlerini gidermeye özel önem gösterdi. Anayasa değişikliklerinden yasal düzenlemelere kadar her konuda kadınlarımızın durumuna, onların sorunlarının çözümlerine yoğunlaştı. 2004 yılında yapılan değişiklikle, Anayasamızın 10’uncu maddesine, “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” hükmünü ekledi. Böylelikle Fırsat eşitliğini sağlamak, Devletin Anayasal görevi olarak tanımlanmış oldu. Kadına sağlanan her destek, aile ve toplumu çok daha güçlü kılacaktır.Bunun yanında, Kadının annelik rolünü yok sayan zihniyet, insanlığın geleceğini de yok saymıştır. O nedenle kadının çalışma hayatıyla, aile hayatını uyumlu hale getirmek için birçok yasal düzenleme hayata geçirildi. Hamilelik, doğum ve süt izinleri, esnek çalışma imkânı ve iş yerlerinde kreş zorunluluğu getirildi. Kadın istihdamı ve kadın girişimciliği desteklendi. Kadınlarımızın İş hayatına İlişkin yapılan bu düzenlemeler ve gelişmelerin yanında, Siyasette ve Karar Alma Mekanizmalarında temsil oranı da her geçen gün artmaktadır. Ayrıca Sosyal Hayatın her alanına Kadınlarımızın eli daha çok dokunmaktadır.Bunlar çok güzel adımlar olmakla birlikte hedeflenen noktada değiliz. İktidarımız her zaman, daha iyisine ulaşmak gayesiyle hareket ettiği için, konuyla ilgili sürekli yeni projeler tasarlamakta ve hayata geçirilmektedir. 

Bir insanlık suçu olan Kadına şiddetin, bir ırka, bir dünya görüşüne, ekonomik şartlara veya dini inanca yansıtılmasının çok büyük bir yanlış olduğunu, büyük bir acizlik göstergesi olan şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirten Sürekli: “Tabii bir de kadına şiddet konusu var ki bizi derinden yaralıyor. Kadına şiddet suçuna ilişkin Ceza kanununda birçok değişiklik yapılmış, verilen cezalar arttırılmış olmakla beraber şiddetin tam olarak önlenemediğini görmekteyiz. Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsünün tam anlamıyla gündemimizden çıkması için topyekûn bir toplumsal mücadeleye, zihinsel dönüşüme ihtiyacımız vardır. Bu amaçla hayata geçirilen eylem planları kapsamında, Kurumlar ve STK’lar ile birçok proje ve eğitim programı yürütülmekte, şiddetin önlenmesi ve şiddete uğrayan kadınlarımızın korunmasına yönelik uygulamalar artarak devam etmektedir. Şiddeti gündemimizden çıkarmaya kesin kararlıyız. Bunun için toplumumuza da çok büyük görevler düşmektedir. 

Aileden başlayarak bireyin gelişiminin her safhasında, kadın ve erkeğin Yüce Allah’ın yarattığı en değerli varlıklar olduğunu, yapısal ve duygusal farklılıklarının sadece birbirini tamamlayan zenginlikler olduğunu idrak etmemizin sağlanması gerekmektedir. 

Kadın yoksa toplumun yarısı yoktur. Güçlü ve Aydınlık yarınlarımızı, Lider Ülke Türkiye’mizi, Kadını ve Erkeği ile hep beraber, el ele, omuz omuza inşa edeceğiz.

 

BAŞKAN UĞURLU, KADINLARLA BULUŞTU

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen programda kadınlarla bir araya geldi. 

Kemalpaşa Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kahvaltı programı düzenlendi. 15 Temmuz Kültür Sarayında düzenlenen programda kadınlarla bir araya gelen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu; sevginin, fedakarlığın, mücadelenin ve umudun timsali bütün kadınların gününü kutladı. 

“Cennet anaların ayakları altındadır” buyruğuna inanan bir millet ve kadınları her zaman baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olarak, senede bir gün kadın haklarından bahsetmenin yanlış olduğunu belirten Başkan Uğurlu, onların sıkıntılarını anlamaya çalışmak yerine, her gün kadın haklarını savunmak gerektiğini ifade etti. 

Uğurlu, Kemalpaşa Belediyesi’nin Kemalpaşa'nın geleceğine yön verecek projelerin oluşturulmasında her zaman kadınlardan destek alan sosyal bir belediye olduğuna da vurgu yaparak, “Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz birçok projemizde hanım kardeşlerimizden fikir alıp onların istekleri doğrultusunda hareket ettik. Kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik projelerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu. 

Kadınların toplumda hak ettiği değeri görebilmesinin medeni bir toplumun temel görevlerinden olduğunu belirten Başkan Uğurlu, kadınların fırsat eşitliği temelinde hak ve özgürlüklerine kavuşmasının bütün dünyanın ortak sorunu olduğunu sözlerine ekledi. 

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Uğurlu, programa katılan kadınlara karanfil dağıtıp fotoğraf çektirdi.

 

GAZİEMİR'DE '8 MART' DANSI

Belediyenin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘Barış için dans et” sloganıyla düzenlendiği etkinlikte bir araya gelen Gaziemirli kadınlar zumba dansı yaptı, büyük coşkuyla günlerini kutladı

Gaziemir Belediyesi’nin “Barış için dans et” sloganıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlediği etkinlikte yaklaşık 300 kadın dans ederek günlerini kutladı. Etkinliğe, belediye bünyesinde spor kurslarına kursuna giden kadın kursiyerlerin yanı sıra, belediyenin kadın personeli ve Gaziemirli kadınlar katıldı. Eğitmenler eşliğinde zumba dansı yapan kadınlar özel günlerini kutladı, barış mesajı verdi. Büyük bir coşkuyla günlerini kutlayan kadınlar halat çekme ve çuval yarışmalarında da kıyasıya yarıştı. Etkinliğin sonunda kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlanan hatıra köşesine boyalı elleriyle basarak ellerinin izini bıraktı. 

 

KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL KUTLAMA

İzmir İl Milli Eğitim müdürü Ömer Yahşi’den kadınlar gününe en özel kutlama. İzmir il milli eğitim müdürlüğü yaptığı her çalışmaya farklılık katmaya devam ediyor.

İzmir il milli eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen kadınlar günü kutlamasında özel eğitim öğrencilerinin el emekleri ile yapmış oldukları çiçekler kadınlar günü münasebetiyle milli eğitim müdürlüğünde çalışan kadın personele dağıtıldı.

Karabağlar Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, müdür yardımcısı Gülfidan Uğur eşliğinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile birlikte kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar. 

Kendi elleriyle yaptıkları taş çiçekleri kadın personele sunan otizmli ve orta düzeyde zihinsel engelli öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Renkli anlara sahne olan ziyarette duygularını paylaşan özel eğitim öğrencisi Zekiye Şevval Zeyrek  “15 gün boyunca ben ve arkadaşlarım bu çiçekleri sizler için hazırladık.” dedi. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarından Seher Özmen Emir “Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar. İlimizde kadınlarımız hayatın pek çok alanında aktif olarak yer almaktadır. Birlik ve beraberlik içinde başlayacağımız ve sürdüreceğimiz her işte başarılı olacağımız aşikârdır.” diyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili duygularını paylaşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinden Zerrin Türkşen ise “Kadınlar, bugün yaşadıkları ülkenin geleceğinin inşa edilmesinde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde kadınlarımızın sahip oldukları haklarla güçlenmeleri, toplumun da güçlenmesinin temel unsurlarından biridir.” dedi. 

Her konuya hassasiyetle yaklaşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Toplumun mayası olan kadınları yalnızca bir günde hatırlamak elbette ki yeterli olmayacaktır. Medeniyetimiz ve kültürümüzdeki yeri tartışmasız son derece kıymetli olan kadınlarımız, tarihimiz boyunca yapmış oldukları fedakârlıklarla her daim örnek olmuştur. Türk kültür ve medeniyetinin inşasında erkeğiyle ortak rol oynayan Türk kadını, devlet yönetiminden eğitime, kültürden sosyal hayata kadar her alanda söz sahibidir.Tarih boyunca kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçıları olarak bizlerkız çocuklarımızın eğitim imkânlarından eşit ölçüde yararlanması için yapılanher türlü çalışmaya destek veriyoruz.” diyerek ilimizde ve ülkemizde kamu hayatında, özel sektörde, sivil toplum örgütlerinde kadınları aktif olarak görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yahşi, “Vatan uğrunda birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Şerife Bacıların, Kara Fatmaların torunları olan  Türk kadınları o gün olduğu gibi,  bugün de  aynı azim ve kararlılıktadır.Hepsine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle; ilimizi ve ülkemizi kadını ve erkeğiyle aydınlık yarınlara taşıyacak bir toplumsal duyarlılık ve bilincin oluşması temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi. 

Yahşi ayrıca eğitimin gözbebeği olan öğrencilerimizin el emeği göznuru çalışmaları ile kadınlar gününü kutluyor olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek özel eğitim öğrencilerimizin yapmış olduğu bu çalışma ile çalışan bayan personelimizin kadınlar gününü kutlamak istedik. Öğrencilerimize ve öğrencilerimize üretmeyi öğreten öğretmenlerimize de teşekkür ederim” dedi.

 

TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN KADINLAR TORBALI'DA KONUŞULDU

Torbalı Belediyesi ve Torbalı İlçe Müftülüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebi ile “Tarihin akışını değiştiren kadınlar” konulu konferans düzenledi. Konferansa ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu katıldı. 

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen ve kadın dinleyicilerin yoğunlukta olduğu konferansta konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yıllardır İslam dinini ve İslami değerlerin kadına karşı duyarsız gösterilmeye çalışıldığın belirtti. Başkan Görmez, “Bu yoğun algı kampanyasını oluşturanların asıl hedefi kadınların tolumdaki etkinliğini güçlendirmek değil, köklü değerlerimizi, inançlarımızı, aile birliğimizi zayıflatmaktır. Bu tuzağa dikkat edelim” dedi. 

Son günlerde artan kadına şiddet olaylarının toplumu derinden yaraladığını anlatan Görmez, “Türk ve İslam toplumu olarak bize yakışan kadınlarımıza değer vermektir. Dinimiz de, tarihimiz de bize bunu emrediyor. Bu anlamda ben başta vatanımızın birliği ve dirliği için, ülkemizin bekası için evlatlarını hiç çekinmeden cepheye gönderen, evlatlarını şehit veren annelerimizin ellerinden öpüyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Arslanlar Mahallesi İmam Hatibi Ahmet Akif Deliktaş’ın okuduğu Kuran’ı Kerim tilaveti sonrası konuşan Torbalı İlçe Müftüsü Hakan Türe şunları söyledi: “İslam dini, kadına her zaman büyük değer vermiştir. İslam dinine göre kadın annedir ve cennet onun ayakları altındadır. Bu anlamda bizler de Türk toplumu olarak kadınlarımızı baş tacı yapmışızdır. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. 

Konferansta Hazreti Asiye, Hazreti Hacer, Hazreti Hatice, Hazreti Meryem ve Hazreti Ayşe’nin hayatından kesitler anlatan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, İslam dininin kadına verdiği değeri anlattı. Esprili anlatımı ve keyifli sohbeti ile dinleyicilerden tam not alan Döngeloğlu, “Torbalı’ya ilk defa geliyorum ama burada gösterilen ilgiden çok memnun kaldım. Tüm kadınlarımızın da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. 

 

PROF. DR. BUDAK: "ÜNİVERSİTEMİZDE POZİTİF AYRIMCILIK VAR"

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi çalışanı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü çiçek takdim ederek kutladı. 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinde çalışanı kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü görevleri başındayken kutladı. Sabah saatlerinde bürolarda çalışan kadınları tek tek ziyaret eden Prof. Dr. Budak, çiçek takdim etti. 

Ege Üniversitesinde kadınların her zaman önceliğinin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi her alanda olduğu gibi kadın istihdamı alanında da fark oluşturuyor. Ege Üniversitesinde 7 bin 164 personel içerisinde 4 bin 117 kadın çalışan istihdam ediliyor. Bu rakam çalışanlarımızın yaklaşık yüzde 58’inin kadınlar olduğunu gösteriyor. Akademik kadromuz 3 bin 78 kişiden oluşuyor. Akademik kadromuz içinde bin 639 kadın çalışanımız mevcut. Akademik kadromuzun yaklaşık yüzde 54’ü de kadınlardan oluşuyor. Ege Üniversitesi öğrenci olarak da güçlü bir yapıya sahip. Toplamda 64 bin 948 öğrenci sayımız içinde 29 bin 555 kadın öğrencimiz var. Rakamlarında gösterdiği gibi Ege Üniversitesinde kadına her zaman pozitif ayrımcılık var. Ege Üniversitesi, her zaman kadınlarımızı omuzlarında yükseltmiştir” dedi.