EGE MECLİSİ - İzmir’e gelen Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen ve çoğunluğu kadın olan beraberindeki heyet 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile buluştu.

 

2014 yılında kurulan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Joyamergen ve gazeteci grubu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ile birlikte Urla’ya geldi.  Türk Dünyası ilişkilerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan vakfın üyeleri Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile sohbet etti, bilgiler aldı. Başkan Sibel Uyar, tarihi geçmişi 1866 olan Urla Belediyesi’nin ilk kadın başkanı olduğunu söyledi. Urla’da tarihi, sosyal ve kültürel yapı ile belediye çalışmalarını da anlatan Sibel Uyar, kadınların daha etkin olmaları için belediyenin çeşitli çalışmalar yaptığını da belirtti. Kazakistan’dan gelen gazetecilerin sorunlarını da yanıtlayan Sibel Uyar, Urla’nın yerli ve yabancı konukların yaşamak ve geçmek için giderek artan bir ilgisi olduğunu da kaydetti.

 

Kenti gezdiler

Kazakistan’dan gelen Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı üyeleri daha sonra Urla Merkez başta olmak üzere, Karantina Adası ve  Antik Klozemenai kantindeki Zeytinyağı İşliği’ni gezdiler. Urla’nın doğal güzelliklerine de hayran kalan konuk gezeteciler, daha sonra kentten ayrıldılar.