EGE MECLİSİ - CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, ‘Gezi Parkı Olayları’  anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam “Bu ülkeye tek adam rejimini getirtmeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Korkunun ecele faydası yok. Birleşe birleşe kazanacağız ve 2019’da 1919 ruhuyla  Cumhuriyetimizi, Atatürk’ün devrim ve ilkelerini koruyacağız” dedi.

 

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe CHP İzmir Milletvekili ve eski Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Uyan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Türk genci, cumhuriyetin ve devrimlerin bekçisidir. Atatürk’ün Bursa Nutku’nda dediği gibi Türk genci cumhuriyete sahip çıkacaktır ve koruyacaktır. Nitekim Gezi olaylarında Atatürk ve cumhuriyet düşmanları zangır zangır titredi. Bundan sonra da cumhuriyete, Atatürk’ün devrimlerine karşı yönelecek en küçük saldırıda Türk genci gerekli refleksi gösterecektir” diye konuştu.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı KazımÇam 15 yaşındaki bir çocuğa terörist diyecek kadar alçalanlar olduğunu belirterek, “Oysa kendi teröristlerini yaratıp, kendi içlerinde savaştılar. Ülkeyi parsel parsel peşkeş çektiler. Bu ülkeye tek adam rejimini getirtmeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Korkunun ecele faydası yok. Birleşe birleşe kazanacağız ve 2019’da 1919 ruhuyla  cumhuriyetimizi, Atatürk’ün devrim ve ilkelerini koruyacağız” dedi.

CUMHURİYET SAHİPSİZ DEĞİL

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce “Gezi bu ülkenin tarihinde önemli bir yerdedir. Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar gibi Berkin Elvanlar ve Ali İsmail Korkmazlar da unutulmayacak, unutturmayacağız”dedi.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ise “Kaçak sarayda oturan tek adamı 2019’da layık olduğu yere göndereceğiz” dedi. 

CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek “Biz Atatürk’e, Deniz’e, Berkin’e söz verdik. Özgürlüğümüzü, cumhuriyetimizi ve Atatürk’ü koruyacağız ve sahipsiz bırakmayacağız” dedi.

Konuşmalardan sonra gazeteci –yazar Gökmen Ulu’nun yönettiği ve gezi olaylarını anlatan “Direniş” belgeseli izlendi, ardından “Yıkılma sakın” adlı kitabını imzaladı.