EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı. 

 

Sağlık alanında yaşanan sıkıntılara ve AKP iktidarının yanlış politikalarına dikkat çeken Yücel, mesajında şu sözlere yer verdi:

"Yıllardır olduğu gibi bu yılda 14 Mart'ın sadece isminde "Bayram" var. 14 Mart'ın Tıp Bayramı olarak kutlanması, doktor ve sağlık çalışanlarımızın bu kadar sıkıntısı varken, itibarları toplum nezdinde zedelenmeye çalışılırken maalesef mümkün değildir. 14 Mart, tüm sağlık alanı çalışanlarımız için hak arayışının, mücadelenin ve seslerini duyurmanın bir aracı olmuştur.  Doktorlarımızın, hemşirelerinizin, yardımcı hizmetlerde çalışan sağlık görevlilerimizin çalışma şartlarından, örgütlenmelerine kadar bir çok sıkıntısı var.

"AKP'NİN DOKTARLARIMIZA BAKIŞ AÇISI..."

Ama  Türk Tabipler Birliği'ne AKP ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yöneltilen asılsız suçlamalar, "Türk" ibaresi üzerinden başlatılmaya çalışılan linç kampanyası, İktidarın doktorlarımıza bakış açısının göstermesi açısından çok önemlidir. Bu ve bunun gibi günü kurtarmaya, sağlık üzerinden siyaset yürütmeye ve oy toplamaya yönelik politikalar, sağlık sistemini içinden çıkılmaz bir sorun yumağına dönüştürmüş, sağlık çalışanları artık bezdirmiştir. Üstelik bu sorunların en büyük yükünü de yetersiz  ve pahalı sağlık hizmeti alan vatandaşımız çekmektedir. Tüm bunlara bakıldığın insan 'Bayram bunun neresinde?' diye kendi kendine sormaktan geri duramıyor. AKP iktidarının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle, ne yazık ki doktorlarımızın, bu günü bir bayram olarak hissetmediklerini yakından biliyoruz. Sadece doktorlarımız değil; diş hekimleri, eczacılar,  hemşireler,  ebeler,  sağlık memurları, sağlık teknisyenleri, sağlık alanında çalışan diğer tüm yardımcı sağlık personelinin,  yaşadığı olumsuzlukların farkındayız. Can güvencesinin ve gelecek güvencesinin olmadığı bir ortamda sağlık çalışanlarından nasıl bir hizmet beklenebilir?  Emekliliğe yansımayan,  performansa bağlı ek ödeme sistemi ile nasıl bir gelecek hayal edilebilir?  Kadro açılmadığı için açıkta kalan binlerce hemşire, binlerce sağlık teknisyeni eve nasıl ekmek götürebilir?  Sendikal hakkı elinden alınan  taşeron sağlık işçisi hakkını nasıl arayabilir?

 

"14 MART'IN BAYRAM OLACAĞI GÜNLER YAKIN"

Kafasında sadece nitelikli sağlık hizmeti ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için, aldığı eğitimin hakkını vermek olan doktorlarımız başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın her mücadelesinde CHP olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz.  Kurulacak CHP iktidarında artık hastalarımıza müşteri, doktorlarımıza kota dolduracak robotlar gözüyle bakılmayacaktır. Hastanelerimizde taşeron sistemi sona erdirilecek, tüm çalışanlarımız kadrolu ve sosyal haklarını kazanmış işçi sıfatına erişeceklerdir. Tüm bunları gerçekleştirirken yine en büyük desteği sağlık sektörü çalışanlarımızdan, doktorlarımızdan göreceğimize inanıyor, 14 Mart'ın gerçekten bayram olacağı günlerin yakın olduğu ifade ederken, tüm sağlık çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.