EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın çam fıstığı üreten çiftçilerin sorunlarıyla ilgili yaptığı girişimler müjdeyle sonuçlandı. AK Partili Hotar geçen yıl dönüm başı 10 TL olan desteğin artık 100 TL’ye çıkacağını söyledi.

 

İzmir’in Bergama İlçesi’ndeki Kozak Yaylası muhtarlarıyla görüştüğü sırada, muhtarların çam fıstığı üreticilerinin yaşadığı sorunu dile getirmesi üzerine girişimlerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, çiftçilere müjde verdi. 2018 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin  2018/11460 sayılı Bakanlar Kurulu kararı uygulanmasına ilişkin hazırlanan ‘Bitkisel Üretimi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ' kapsamında onaylanan çalışmayla çam fıstığı 1’inci ürün kategorisine alındı. Buna göre 2017 yılında dönüm başı 10 TL destek verilen çam fıstığı üreticilerine artık her dönüm karşılığı 100 TL destek verilecek.

 

HOTAR, “ÇAM FISTIĞI ÜRETİMİNİ ARTTIRACAĞIZ”

Yeni destek kararıyla ilgili açıklama yapan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirtti.Hotar, “Bir ülkenin eğitime ne kadar ihtiyacı varsa tarım ve hayvancılığa da o kadar ihtiyacı vardır.Ülkemizde son 15 yılda  hükümetimiz döneminde tarımda büyük mesafeler katedildi.Üretime dayalı ihracatımız giderek yükseliyor. Tarım bileşenlerini oluşturan çam fıstığı üretiminin artması ve değer kazanması, ihraç edilmesi için yaptığımız girişimlerimiz sonuç verdi ve çok şükür her 1 dönüme 10 lira destek alan çam fıstığı üreticileri artık 100 lira destek alacak. Hem çiftçimizin yüzü gülecek hem de tarıma dayalı çam fıstığı üretimini arttıracağız. Bergama Kozak yaylası muhtarlarına sorunu bizimle paylaştığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

 

ÜRETİM ARTACAK

Çam fıstığı üretimi yapan çiftçiler yeni destek rakamının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Çiftçiler daha çok üretim yaparak hem ekonomiye katkıda bulunacaklarını hem de iyi bir kazanç elde edeceklerini söyleyerek, Hotar’ın

Şahsında ak parti hükümetine ve ilgililere teşekkür ettiler.