EGE MECLİSİ - Michael Arbenz (piyano), Thomas Lähns (kontrbas), FlorianArbenz’den (davul) oluşan ve TheGuardian’dan John Fordham’a göre “Avrupa’nın en heyecan verici topluluklarından biri” olarak tanımlanan VEIN Trio, Avrupa’nın önde gelen caz orkestrası Aarhus Jazz Orchestra ile bir araya geldi ve dinleyenlerine “Symphonic Bop” ile seslendi.

 

15 Mart 2018 akşamı AASSM Küçük Salonu tamamen dolduran izleyiciler, caz festivalinde pek sık görmedikleri bir sahne ile karşılaştı. Piyano, davul ve kontrbastan oluşan VEIN Trio ile sahnede on üç bakır üflemeliden oluşan Aarhus Jazz Orchestra da vardı. Piyanist Michael Albenz yönetiminde çağdaş caz ritimlerini bigband’inzengin tınılarıyla birleştiren Topluluk, yaratıcı ve orijinal bir estetik sundu. Senfonik mimariye sahip klasik repertuarı, enerjik ve karakteristik caz ritimleri ve doğaçlamayla zenginleştiren müzisyenler, virtiöziteleriyle de takdir topladı. Ravel’inBolero’sunun caz düzenlemesi konserin zirvesiydi.

25. İzmir Avrupa Caz Festivali, 17 Mart 2018 Cumartesi saat 14.00’de İKSEV’de yapılacak Go Atölyesi ve 20 Mart 2018 Salı günü yapılacak MaxIonataHammond Trio konseri ile devam edecek.